[6n] rdza pod drzwiami - ratunku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

[6n] rdza pod drzwiami - ratunku

Post autor: Anonymous »

dzis odkrylem nie mila niespodzianke , pytanie czy to ratowac ,wspawac blache ,,czy poprostu dorwac inne drzwi i malowac w kolor
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

nie ma czego ratować / nie warto / nie opłaca się
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
A
Anonymous

jw zmień drzwi
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Zmień drzwi.
Mam u siebie podobny przypadek, winę ponosi osłona ogranicznika otwarcia drzwi, ten plastik który chronił przed dostawaniem się wody po prostu spadł, w środku drzwi na dole zebrała się woda, wszystko zgniło. Jak już zmienisz drzwi to zdejmij boczek i sprawdź w jakim stanie jest ten plastik, jeśli luźny to podklej.
A
Anonymous

tego sie obawialem , dorwac drzwi bez rdzy do polo ,z manualnymi szybami zeby sie nie bawic w przekladki mission imposible . Co do sprzedawcow pisze to kazdy pisze ze sa oznaki korozji :/
A
Anonymous

oznaki zawsze lepsze od dziur... oczyścić z rdzy zabezpieczyć podkładem reaktywnym epoksydowym (np brunox) i polakierować
A
Anonymous

znalazlem goscia co ma bez rdzy drzwi :) tylko pytanie czy one mi wejda zeby je przewiesc 70 km , przewozil ktos drzwi ?
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Wejdą do polo
Awatar użytkownika
Barman
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Barman »

między przednimi a tylnimi fotelami powinny wejść ,nawet jak przez drzwi nie wejdą to przez bagażnik ale lepiej fotele tylne złóż. :)
A
Anonymous

pojechalem na miejsce drzwi cale zezarte od spodu :/ tragedia ale znalazlem szrot w krakowie gdzie gosc twierdzi ze ma nietkniete ruda lc9z ale musi miec drzwi na podmianke . Ma elektryczne szyby ja mam manualne duzo zabawy w podmianke ? musze to zrobic na miejscu i od razu drzwi zamontowac do siebie - co mam zabrac ze sobą i jak sie do tej operacji zabrac - moglby ktos opisac co wykonywal taki zabieg
Awatar użytkownika
sexprience
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sexprience »

Weź sobie komplet kluczy płasko-oczkowych, śrubokręt krzyżakowy i powinno wystarczyć. Zdejmujesz boczek (2? śruby w raczce, reszta spinki), a potem odkrecasz 4/5 śrub mechanizmu otwierania szyby i go wyciągasz - nic trudnego. Na koniec odkrecasz zawias drzwi i je ściągasz. A potem odwrotnie :victory:
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

To ja chyba mam u siebie rarytas niesamowity, bo na dawcę części mam LD5D z 97' z idealnie zdrowymi drzwiami i błotnikami przód.
U mnie jak swoje przeżarte otworzyłem, to widać było że stała w nich po prostu woda. Zjadło dół, i prowadnicę szyby bliżej zamka.
Spadł ten czarny plastik z ogranicznika:
Obrazek
Dostawała się woda, nie miała gdzie ujść (choć teraz to swobodnie sobie wypływa już...), więc zgniło.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”