[6n] Problem z kasowaniem kilometów i inne.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

W
WiruX
Newbie
Newbie

[6n] Problem z kasowaniem kilometów i inne.

Post autor: WiruX »

Witam. Niedawno kupiłem Polo z 97r. 14 i nie mogę wykasować kilometrów ani informacji o inspekcji. Mam wrażenie że może być popsuty przycisk prawy, lewy od zegara działa. Teraz pytanie ile będzie kosztowała wymiana i jak to zrobić?? Drugi problem to nie podświetlanie się pokręteł od ogrzewania jak wymienić diody. Ostatni problem to pulsujące sprzęgło tzn nie odbija płynnie i jak to naprawić?? Jestem nowy przepraszam za błędy. Pozdrawiam.
M
Maxitronik
Newbie
Newbie

Post autor: Maxitronik »

Witaj
Łamiący się plastik dociskający przycisk od kasowania przebiegu dziennego to dość częsta przypadłość w Polo.
Możesz to naprawić na 2 sposoby: zakup uszkodzonych zegarów i przełożenie plastiku lub klejenie ułamanego fragmentu we własnych zegarach.
Do poprawy efektowności oświetlenie pokręteł najlepiej użyć diod z węży świecących. Ucinasz odcinek na 3 diody, wraz z rezystorem, diody zalutowujesz bezpośrednio do siebie i klejem na gorąco przytwierdzasz do oryginalnego światłowodu znajdującego się tuż za piktogramami. W przypadku pokrętła nawiewu będzie potrzebny tylko jeden taki zestaw, w przypadku pokrętła ustawiania nawiewu będą potrzebne 2 zestawy. Środkowe pokrętło podświetlasz tak, że odcinasz 2 kawałki po 3 diody, wąż przyklejasz do mlecznego plastiku i podłączasz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”