Witam.
Od jakiegoś czasu borykałem się z szarpaniem mojej polówki (1,4 16V AFH) i wymieniłem juz większość rzeczy, które mogły być za to odpowiedzialne i spróbowałem ostatniej rzeczy, którą podejrzewałem i przyszła mi na myśl. A mianowicie źle ustawiony zapłon. Wiec przekręciłem cały aparat zapłonowy do końca regulacji i problem prawie znikł. Niestety nie mogłem nic wiecej zrobić bo brakło mi regulacji na aparacie, ale i tak jeśli o tyle aż przekręciłem to wiadome jest, że coś nie gra.
Więc zabrałem się za rozbieranie rozrządu i ku mojemu zdziwieniu, poprzedni właściciel (lub mechanik) odwrotnie założył napinacz przez co pasek przeskoczył o jeden ząbek. Nie spowodowało to szkód głębiej w silniku ale dolne koło zębate jest wybite ponieważ nie było dokręcone dobrze.
Wiec zacząłem szukać nowego koła zębatego, ale niestety nie mogę znaleźć...
Moje pytanie na samym początku jest takie, czy koło zębate o nr: 036105263 różni się od koło o nr: 036105263F montowanego w nowszych modelach, np w polówce 1,6 BBY z 2001r.
Na koniec chciałbym zapytać czy ktoś posiada owe koło (bez F) lub wie gdzie mogę je dostać.
Pozdrawiam.