Lampy tylne z 6n2 Anglika do 6n

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Marcin_86_21
Raczkujący
Raczkujący

Lampy tylne z 6n2 Anglika do 6n

Post autor: Marcin_86_21 »

Witam
Czy ktoś ma założone z anglika światła tylne z 6n2 w 6n czy może sie doczepić policja? jak to będzie na przeglądzie czy może sie diagnosta doczepić?
W
Webcio
Newbie
Newbie

Post autor: Webcio »

Zawsze moze sie ktos doczepic choc nie musi wszystko zalezy od diagnosty i policjanta mysle ze jak nie zauwazy to sie nie doczepi gorzej jak sie skapnie to dowodzik moze poleciec a co za tym idzie dodatkowe koszty za przeglad.
Awatar użytkownika
ajuztam
Początkujący
Początkujący

Post autor: ajuztam »

nie przejdzie przegladu z takimi lampami chyba ze diagnosta nie zauwazy. swiatlo wstecznego jest po zlej stronie.
DO NOT TROUBLE TROUBLE, UNTIL TROUBLE TROUBLES YOU.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Trochę się podepnę bo mam pewien plan. Światło wstecznego będę miał po obu stronach. Też nie przejdzie?
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
L
Lynn
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Lynn »

Ja w czerwonych 6n2 mialem taka dziwna rzecz, ze gdy wrzucilem przeciwmgielne tylne, to pojawiało się wsteczne z lewej. A jak dalem wsteczny, to pojawialo sie drugie po prawej.

Nie masz czegos takiego? Moze da sie to zalatwic troche grzebiac w kabelkach ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
ajuztam
Początkujący
Początkujący

[quote=""Lynn""]Ja w czerwonych 6n2 mialem taka dziwna rzecz, ze gdy wrzucilem przeciwmgielne tylne, to pojawiało się wsteczne z lewej. A jak dalem wsteczny, to pojawialo sie drugie po prawej.

Nie masz czegos takiego? Moze da sie to zalatwic troche grzebiac w kabelkach ;][/quote]

trzeba pogrzebac w kabelkach. w manualach jest poradnik na ten temat

[quote=""Artpolo""]Trochę się podepnę bo mam pewien plan. Światło wstecznego będę miał po obu stronach. Też nie przejdzie?[/quote]

w tym wypadku bedzie ok pod warunkiem ze oba dzialaja
Awatar użytkownika
ThundeR
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: ThundeR »

Marcin_86_21 poprzepinasz kable, znaczy zamienisz miejscami wsteczny z przeciwmgielnym i nikt się nie doczepi do tego
Awatar użytkownika
DEFENCE
Początkujący
Początkujący

Post autor: DEFENCE »

Dokładnie tak jak pisze ThundeR tylko zwróć uwagę na jeszcze jedna rzecz czy aby światło wstecznego nie świeci ci na kolor czerwony. Bo w anglikach były czerwone i będziesz miał szczęście jeżeli będzie w środku tylko bańka plastikowa którą wystarczy zepsuć aby dawała kolor biały.
Obrazek
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

DEFENCE
a niby jakim cudem światło wstecznego ma świecić na czerwono? nawet w anglikach? :shock:
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
M
Marcin_86_21
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Marcin_86_21 »

Mi chodzi o to czy może być światło przeciwmgielne z prawej strony bo normalnie to masz z lewej a kabelki przerobić to wiem ze jest nie problem
Awatar użytkownika
ajuztam
Początkujący
Początkujący

[quote=""Grzechu""]DEFENCE
a niby jakim cudem światło wstecznego ma świecić na czerwono? nawet w anglikach? :shock:[/quote]

dokladnie. czyli dlaczego?[quote=""Marcin_86_21""]Mi chodzi o to czy może być światło przeciwmgielne z prawej strony bo normalnie to masz z lewej a kabelki przerobić to wiem ze jest nie problem[/quote]

nie moze.musi byc tak jak w wersji z kierownica po lewej stronie. tak jak pisalem. najprawdopodobniej dwie lampy ze wstecznymi przejda.

-- Nie Lip 26, 2009 10:31 am --

[quote=""Grzechu""]DEFENCE
a niby jakim cudem światło wstecznego ma świecić na czerwono? nawet w anglikach? :shock:[/quote]

dokladnie. czyli dlaczego?[quote=""Marcin_86_21""]Mi chodzi o to czy może być światło przeciwmgielne z prawej strony bo normalnie to masz z lewej a kabelki przerobić to wiem ze jest nie problem[/quote]

nie moze.musi byc tak jak w wersji z kierownica po lewej stronie. tak jak pisalem. najprawdopodobniej dwie lampy ze wstecznymi przejda.
Awatar użytkownika
doman
Początkujący
Początkujący

Post autor: doman »

[quote=""Webcio""]Zawsze moze sie ktos doczepic choc nie musi wszystko zalezy od diagnosty i policjanta mysle ze jak nie zauwazy to sie nie doczepi gorzej jak sie skapnie to dowodzik moze poleciec a co za tym idzie dodatkowe koszty za przeglad.[/quote]

Ja u siebie mam lampe od angola ale z 6n (czyli dwie lampy z okienkiem na wsteczny -teraz jest symetrycznie) ale z czego wsteczny działa tylko jeden (prawidlowy) a przeciwmgielne jak wlącze swieci mi sie na biało.....

ostatnio mialem kontrole na drodze, w celu sprawdzenia auta, gasnica, trójkąt i takie tam pierdoły no i kazal pan policjant włączac po kolei światła, staneło na cofaniu.....

i mowi do mnie "...jedno cofanie sie paniu nie pali...."
a ja do niego "...wiem wiem, bo druga lampa jest od angola, zmienilem ją zeby tył byl bardziej symetryczny...."

kiwnął głową, oddał dokumenty i w droge ;)

fakt jest taki ze nie sprawdził,(moze zapomniał) o przecimgielnym... ale to juz na moje szczescie ;)

a więc wszystko zależy od człowieka jak do tego podchodzi ;)

pozdro
Polo 9n0
Touran 1T0
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

To wtedy można włożyć "czerwoną żarówkę" i będzie przeciwmgielne.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
doman
Początkujący
Początkujący

Post autor: doman »

mozna by ... z tym ze zwykla czerwona zarówka swieci na pomaranczowo (mialem tak -ale nie podobalo mi sie) a zeby włozyc leda... to chciałbym to najpierw zobaczyc u innych zeby nie wtopic ;)
Polo 9n0
Touran 1T0
Awatar użytkownika
DEFENCE
Początkujący
Początkujący

Post autor: DEFENCE »

Grzechu
Takim cudem ze mój pojazd jest sprowadzony i mam (miałem) oryginalne lampy tylne które niestety musiałem wymienić. Przejeździłem nimi troszkę ale pewien życzliwy policjant zwrócił mi uwagę aby w tempie błyskawicy zmienił te lampy.
Lampy mają całe czerwone klosze i dlatego świecą na czerwono. Nawet stosując do wstecznego mocniejsza żarówke nie udało się przebić przez klosz jasnym światłem. Lampy zalegają mi obecnie w piwnicy.
Obrazek
viewtopic.php?f=14&t=1488
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”