[6n2] Objawy i regeneracja skrzyni

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kedziore800
Newbie
Newbie

[6n2] Objawy i regeneracja skrzyni

Post autor: kedziore800 »

Witam otóż jestem posiadaczem polóweczki 6n2 1.6 16v z 2001r. Kupiona w sierpniu 2014.
Od kilku tygodni uporam się z problemem. Otóż ze skrzyni dochodzi takie stukanie, które po wciśnięciu sprzęgla ustaje. Przy ruszaniu na niskich obrotach slychać dziwne odglosy mniej więcej do 1200 obrotów. Przy ruszaniu nieraz potrafi dziwnie trząść calą budą. Dodam zimny silnik tych objawów nie ma. :glare:
Biegi wchodzą normalnie. Wymienione sprzęglo na nowe. Pytanie jest takie jaki koszt regeneracji skrzyni z takimi objawami?

Z góry dzięki za pomoc :) :good:
m
mates86
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: mates86 »

Koszt regeneracji jest uzależniony od ilości uszkodzonych elementów. Polecam kupić regenerowaną skrzynie z gwarancją na jakiś okres.
k
kedziore800
Newbie
Newbie

Post autor: kedziore800 »

Ciężko znaleźć skrzynię do takiej polóweczki. Wolę sam zregenerować i mieć pewność :)
m
modrzyk
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: modrzyk »

Nie wiem czy jest ciężko, widziałem sporo regenerowanych skrzyń do Polóweczek w takiej firmie sprzedającej olej do skrzyń biegów na aledrogo.
Nie pamiętam nazwy, ale firma jest ze śląska. Jakby trzeba było to poszukam paragonu, bo mam w piwnicy z resztą oleju vw do skrzyni, który od nich kupiłem
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”