[9n] Osłona podwozia

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Zioło69
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Osłona podwozia

Post autor: Zioło69 »

Witam. Jadąc ostatnio zjazdem na autostradę zauważyłem kamień wielkości piłki do rugby. Skąd on się tam wziął to ja nie wiem. Oczywiście ominąć się nie dało i prze haratało mi po podwoziu :angry2: po czym usłyszałem tarcie o plastik, pierwsze co przyszło do głowy to osłona. Dziś zrobiłem fotki (nie mam na razie możliwości wjazdu na kanał ani podnośnik) takie pobieżne i zauważyłem że osłona ma pęknięcie wielkości pięści. http://www.speedyshare.com/vK4zQ/2014-1 ... .21.39.jpg Mogę to olać i jeździć dalej, czy lepiej to jakoś zakleić np. taśma izolacyjna? W sumie idzie zima to myślę, że można by to jakoś czymś zasłonić. Co myślicie?
Awatar użytkownika
wojtek6992
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtek6992 »

[quote="Zioło69"]Witam. Jadąc ostatnio zjazdem na autostradę zauważyłem kamień wielkości piłki do rugby. Skąd on się tam wziął to ja nie wiem. Oczywiście ominąć się nie dało i prze haratało mi po podwoziu :angry2: po czym usłyszałem tarcie o plastik, pierwsze co przyszło do głowy to osłona. Dziś zrobiłem fotki (nie mam na razie możliwości wjazdu na kanał ani podnośnik) takie pobieżne i zauważyłem że osłona ma pęknięcie wielkości pięści. http://www.speedyshare.com/vK4zQ/2014-1 ... .21.39.jpg Mogę to olać i jeździć dalej, czy lepiej to jakoś zakleić np. taśma izolacyjna? W sumie idzie zima to myślę, że można by to jakoś czymś zasłonić. Co myślicie?[/quote]

ja mam sam parę pęknięć , nie biorę do głowy :cool2:
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

dla leniwych to można nie robić ale profilaktycznie można zakleić jak będzie śnieg i zaczną sypać solą to jak się nazbiera w osłonie tego wszystkiego może coś tam ingerować w korozję jak to woli :)
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Zaklejanie tego nic nie da,za duża dziura a taśmy będą się odklejać. Jeśli chcesz to zrobić porządnie to wymień osłonę,koszt używki 60-80zł,wymiana 15min.
A
Anonymous

po co wydawać kasę na nową osłonę jeśli ma jedną albo dwie dziury, lepiej zdemontować osłonę i zakleić żywicą, a pod spód i tak nikt nie zagląda więc może być poklejone byle jak aby było
Awatar użytkownika
Zioło69
Raczkujący
Raczkujący

a taką taśmą da rade? http://www.leroymerlin.pl/hydraulika/in ... ,l552.html
porządnie grubo obkleić. Co wy na to?
Żywicą nie da rady, na opakowaniu pisało, że minimum musi być 10 stopni, a dziś było nawet -3. Garażu to jeszcze nie ma aby w takie rzeczy się bawić.
A
Anonymous

ciężko będzie jak będzie śnieg to zabierze taśmę, chyba że od wewnętrznej strony i zewnętrznej to może coś by dało radę, ale najpierw to musiałbyś odtłuścić powierzchnię
d
dejmo
Newbie
Newbie

Post autor: dejmo »

Chyba najlepiej rzeczywiście kupić używkę i podmienić. Będzie na dłużej niż taśma, klej. To jest z dosyć elastycznego materiału, więc jak będzie dobrze zamontowane nie powinno się nic z tym dziać.
Awatar użytkownika
Zioło69
Raczkujący
Raczkujący

a jak to się ściąga? Są zaczepy/zatrzaski, czy trzeba to kręcić jakoś?
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”