[Variant]Blokujące się zamki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Newbie

[Variant]Blokujące się zamki

Post autor: Karma »

Jako, że jest to mój pierwszy post, chciałbym się z Wami serdecznie przywitać :)

Mam w moim polo problem, otóż psują się zamki. Zacznę od tego, że była założona nieoryginalna instalacja zamka centralnego i założona była bardzo nieprofesjonalnie. W obu tylnych drzwiach zdjąłem siłowniki, bo i tak nie działały jak należy, a zdawały się stawiać opór. I tu dochodzimy do kolejnego problemu, bo same zamki (bez siłowników) chodzą ciężko, do tego stopnia, że ułamały się już 2 "grzybki" do otwierania. Dodam jeszcze, że problem pojawia się szczególnie kiedy jest zimno.

I tu pojawia się moje pytanie, co mogę zrobić, by doprowadzić auto do stanu używalności? Czy wymiana mechanizmów zamka pomoże? Poza tym wpadłem na pomysł, by wymienić całość na oryginalny, pneumatyczny układ, czy to w ogóle jest możliwe i ma sens?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

zacznijmy od tego czego polak nie zrobił, założenie oryginalnego zamykania przez pneumat jest możliwe, z tego co wiem był już chyba taki temat na forum o zakładaniu, powyjmuj to co jest nie potrzebne z zamków przesmaruj i powinno być lepiej
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”