Witam! Zacznę od tego, że przejrzałem wszystkie tematy na forum, ale nie znalazłem odpowiedzi wiem tylko, że trzeba wymienić łapę pod silnikiem...
Do rzeczy, posiadam Polo 6N 1.9D 1998r. AEF, problem jest powszechnie znany czyli drgania na biegu jałowym. W moim polo wymieniłem: dwumase na sztywne koło z VALEO wiec to odpada, wymieniłem łapę pod skrzynią na jakąś niemiecką, wiec chyba dobrą. Sprawdziłem: ustawienie wtrysku- ok, czy wydech nie obija, mniej więcej pozostałe poduszki i wydaja się być ok. Drgania wyglądają w następujący sposób: Gdy silnik ma ok 1100obr można powiedzieć, że drgania są do wytrzymania, po zejściu do 950obr. masakra- fotel cały ze mną wibruje. Gdy wcisnę hamulec jest lepiej, dodam, że przy ruszaniu bez gazu auto zaczyna trzęś się ale jak już ruszy to jest ok, podczas jazdy to samo zero problemów. Mam pytanie odnośnie poduszek, przy sprawdzaniu (2 osoba próbowała gwałtownie ruszać) zauważyłem że silnik od strony skrzyni brawie nie drgnął a od strony rozrządu przesuwa się dość trochę, dodam że drgania wyczuwalne najbardziej są od strony akumulatora. Nie wiem co mam już zrobić bo wpakowałem w to auto już 2tyś a niema efektu. PS Co do łapy bo na pewno padnie takie zdanie, odkręciłem i po odpaleniu nadal wibruje tak samo.
Proszę o pomoc!