Mam pytanie,czy jest jakaś regulacja sprzęgła silnik 1,4 z 2006r.Proszę o jakiś schemat działania sprzęgła w tym modelu.Jaka powinna być odległość pedału od podłogi przy której auto rusza?
czyli w polo IV (9N) nie ma mozliwości regulacji sprzęgła - posiadam takie polo (2004rok, SDI) i sprzęgło bierze dosyć wysoko - czyli to oznacza jego początek końca tak??
Witam,ja w swoim Polo (9n3 2007r, 1.4TDI) przy przebiegu 100tyś wymieniałem sprzęgło,trzeba było rozebrać skrzynie-wyło łożysko na wałku,wiec przy okazji wymiana sprzęgła-jedna robota. Sprzęgło by jeszcze pojeździło 20-30tyś ale skoro skrzynia już na dole-wiadomo.
W kwestii brania sprzęgła to u mnie brało trochę wysoko ale jeszcze się nie ślizgało,ale co ciekawe po wymianie na nowe (cały KPL. LUK-a) w sumie branie sprzęgła się nie zmieniło(ku mojemu zdziwieniu),lub nie zauważalnie.
Pytałem swojego mechanika czy jakaś jest regulacja,on mówił że nie ma-jest hydrauliczne,i nic tu się nie zrobi. Więc nie martwić się wysokością brania sprzęgła tylko jeździć, jak zacznie się lekko ślizgać to wtedy już wymiana.