[86c2f] Żarówka panelu nawiewów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
herbowy8
Raczkujący
Raczkujący

[86c2f] Żarówka panelu nawiewów

Post autor: herbowy8 »

Witam, ostatnio przestała świecić żarówka od panelu nawiewów. Wymieniłem ją na jakąś zwykłą 1.2W, 12V, ale nie dało to najlepszego efektu, bo po prostu świeci najbardziej w tym miejscu gdzie żarówka a reszta jest trochę ciemna. Co zrobić żeby cały panel świecił równomiernie? Może od razu wymienić na led? Dzięki, pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2014, 19:00 przez herbowy8, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jak chcesz żeby to ładnie było kup led z czterema diodami bez tej na czubku, ale to w każdej polówce tak jest, że środek bardziej się świeci możesz pokombinować z tymi ledami
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Temat był poruszany już na forum.
Po drugie nie dostosowałeś się do regulaminu działu.

Po trzecie podpowiedź: jak plastikowe światłowody są połamane to równomiernego podświetlenia nie uzyskasz.
n
norbert
Początkujący
Początkujący

Post autor: norbert »

Panie Krzysiu wydaje mi się że forum jest od tego żeby pomagać, a nie ciągle upominać.
Awatar użytkownika
herbowy8
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki! Wiecie gdzie moge dostać sam taki światłowód? Szroty w okolicy są tak chore, że nie dadzą wchodzić na teren takim młodziakom jak ja :niewiem: A kupować cały panel za 40pln mija się z celem, bo tam nie mam pewności, że będzie nie popękany światłowód

PS. Temat poprawiłem, a nic na ten temat nie znalałem na forum, mimo, że jestem tutaj dość długo i często.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""norbert""]Panie Krzysiu wydaje mi się że forum jest od tego żeby pomagać, a nie ciągle upominać.[/quote]
mi to mówisz ? :blind: :roll:
Osobie, która jest w składzie moderatorskim, poświęca swój czas i stara się dbać o porządek, po to by później łatwo można było znaleźć informacje; oraz pomagającej forumowiczom (liczba pochwał pod avatarem, tylko w drobnym stopniu to oddaje)...
PS. zanim rzucisz kamień, spójrz na to co wniosłeś do życia forum i co dla tego forum zrobiłeś.... :hello:

[quote=""herbowy8""]a nic na ten temat nie znalałem na forum, mimo, że jestem tutaj dość długo i często.[/quote]
Popatrz tu na przykład :arrow: viewtopic.php?f=172&t=7852
Awatar użytkownika
herbowy8
Raczkujący
Raczkujący

Problem rozwiązany :oki: Okazało się, że po prostu za bardzo włożyłem tę żarówkę w ten żółty plastik i światło nie rozchodziło się tak jak powinno. Myślałem, że światłowód jest popękany, ale on chyba oryginalnie jest tak wycięty. Wszystkim dzięki!
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”