[quote=""savic""][quote=""piotrom87""]pleksa jest tak zmatowiała że i tak jej za dobrze nie wyczyszczę[/quote]
sam klosz jeśli jest matowy to jeszcze nie jest tragedia - drobny papier ścierny ( w zależności od uszkodzeń 500 - 800 ) na koniec 1200 - 2000 i polerka jakąś pastą powinno wyjść git (tylko trza się starać zrobić to w miarę równo i przy polerce wolne obroty co by nie przytopić plastikowego klosza ) , a wnętrze - bez demontażu lamp się nie obejdzie jak jest tylko zakurzone to wystarczy zwykła woda do środka dobrze wytrząsnąć i w ewentualności przepłukać jakąś zdemineralizowaną żeby zacieki nie zostały i też będzie wporzo (przynajmniej u mnie) czytałem że do wody dodają kawałki styropianu dla lepszego efektu ale nie stosowałem tej metody - przyjemnej pracy

[/quote]
Dzięki za dokładne wytłumaczenie

W najbliższym czasie zabieram się do roboty
[quote=""sidewinder3""]
1
2
3
albo zobacz
TU[/quote]
Tylko widzisz: koszty wyczyszczenia + przesyłka (bo żadna z w/w firm nie jest w mojej okolicy) + brak możliwości jazdy autem nawet przez kilkanaście dni - to się trochę mija z celem... A nowe lampy do 6N2 z tego co wiem można dostać już od 130 zł.