[6n2] Czyszczenie lamp przednich

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Czyszczenie lamp przednich

Post autor: piotrom87 »

Witam,

Czy jest możliwość wyczyszczenia przednich lamp w 6N2???
One chyba są zrobione z pleksy i zamiast bezbarwne to u mnie są pożółkłe z brudu/kurzu.
Chciałbym je jakoś wyczyścić. Da się je jakoś rozebrać?
Awatar użytkownika
zbywoj
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zbywoj »

Ja kiedyś próbowałem. U mnie są klejone na klej lub jakiś silikon. Powoli i ostrożnie da się je rozkleić. Istnieje jednak duże ryzyko że pęknie. Ja osobiście zrezygnowałem i jeżdżę z zabrudzonymi od kurzu lampami :)
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

No właśnie... :/ W sumie zastanawiałem się nad tym żeby wyjąć żarówki i w tamtych miejscach popsiukać dużą ilością sprężonego powietrza. Tylko pytanie na ile to pomoże... Nie chciałbym też całkowicie zdejmować lamp. Jeśli bym miał je demontować to tylko przy ew. wymianie na nowe.
Awatar użytkownika
MarszaL
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MarszaL »

ja dziś rozklejałem te lampy u kumpla w 6N2 i przejeć nożykiem po kleju ... poprostu rozcinaj go ... i rozbierzesz, tylko delikatnie wszystko tak jak byś zabierał sie za dziewice ;] oczywiście musisz mieć klej podobny do tego co był wcześniej ... najlepiej kup takowy w sklepie i zaklej spowrotem jak wyczyścisz :) wrażenie po wyczyszczeniu lamp? bezsenne ;]
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

Rozumiem że te lampy demontowałeś przed czyszczeniem?? I ciekawe że uzyskałeś taki dobry efekt. Bo mam wrażenie że u mnie ta pleksa jest tak zmatowiała że i tak jej za dobrze nie wyczyszczę. I jeszcze jedno: silikon nie będzie do tego potrzebny??
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

a czyscil ktos lampy w 6n? jest w ogole sens?
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

[quote=""piotrom87""]pleksa jest tak zmatowiała że i tak jej za dobrze nie wyczyszczę[/quote]
sam klosz jeśli jest matowy to jeszcze nie jest tragedia - drobny papier ścierny ( w zależności od uszkodzeń 500 - 800 ) na koniec 1200 - 2000 i polerka jakąś pastą powinno wyjść git (tylko trza się starać zrobić to w miarę równo i przy polerce wolne obroty co by nie przytopić plastikowego klosza ) , a wnętrze - bez demontażu lamp się nie obejdzie jak jest tylko zakurzone to wystarczy zwykła woda do środka dobrze wytrząsnąć i w ewentualności przepłukać jakąś zdemineralizowaną żeby zacieki nie zostały i też będzie wporzo (przynajmniej u mnie) czytałem że do wody dodają kawałki styropianu dla lepszego efektu ale nie stosowałem tej metody - przyjemnej pracy ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Post autor: sidewinder3 »

1
2
3
albo zobacz TU
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""savic""][quote=""piotrom87""]pleksa jest tak zmatowiała że i tak jej za dobrze nie wyczyszczę[/quote]
sam klosz jeśli jest matowy to jeszcze nie jest tragedia - drobny papier ścierny ( w zależności od uszkodzeń 500 - 800 ) na koniec 1200 - 2000 i polerka jakąś pastą powinno wyjść git (tylko trza się starać zrobić to w miarę równo i przy polerce wolne obroty co by nie przytopić plastikowego klosza ) , a wnętrze - bez demontażu lamp się nie obejdzie jak jest tylko zakurzone to wystarczy zwykła woda do środka dobrze wytrząsnąć i w ewentualności przepłukać jakąś zdemineralizowaną żeby zacieki nie zostały i też będzie wporzo (przynajmniej u mnie) czytałem że do wody dodają kawałki styropianu dla lepszego efektu ale nie stosowałem tej metody - przyjemnej pracy ;)[/quote]

Dzięki za dokładne wytłumaczenie :) W najbliższym czasie zabieram się do roboty ;)

[quote=""sidewinder3""]1
2
3
albo zobacz TU[/quote]

Tylko widzisz: koszty wyczyszczenia + przesyłka (bo żadna z w/w firm nie jest w mojej okolicy) + brak możliwości jazdy autem nawet przez kilkanaście dni - to się trochę mija z celem... A nowe lampy do 6N2 z tego co wiem można dostać już od 130 zł.
c
czystelampy.pl
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: czystelampy.pl »

Witam wszystkich na forum.
Niedawno wprowadziliśmy na rynek polski preparat do samodzielnego czyszczenia plastikowych lamp samochodowych. Zamiast domowych sposób z kombinowaniem jakim papierem i jaką pastą polerską wyczyścić zmatowiałe albo porysowane reflektory, proponuje zapoznać się z naszym zestawem do czyszczenia lamp.

Pozdrawiam
Wyczyść swoje lampy z profesjonalnym zestawem do czyszczenia lamp samochodowych.
ZOBACZ TUTAJ
Awatar użytkownika
ziulko
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ziulko »

Testował już ktoś ten preparat??
Awatar użytkownika
rafficz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rafficz »

Gdyby ktoś miał do sprzedania plastikowe dekielki do 6N2 te od tyłu do lamp zapobiegające brudzeniu środka reflektora to proszę o kontakt GG 10336898 ( Niewidoczny ).
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""rafficz""]Gdyby ktoś miał do sprzedania plastikowe dekielki do 6N2 te od tyłu do lamp zapobiegające brudzeniu środka reflektora to proszę o kontakt GG 10336898 ( Niewidoczny ).[/quote]

daj ogłoszenie w dziale giełda i może ktoś się znajdzie, od tego on jest... :glare:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”