Felgi i opony

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Benek
Mały interesant
Mały interesant

Felgi i opony

Post autor: Benek »

Witam
Mam pewne pytanie. Kupilem felgi od kolegi czyza ktory tez byl uzytkownikiem polo 6n.
Zalozylem je do siebie no i niestety na oponach 195/50 troszke ocieraja. Mam troche miekkie zawieszenie wiec tyl ociera jak siedza 2 osoby na tyle a przod ociera podczas skrecania. Kupuje 1 Lipca Gwint MTS wiec bedzie sporo sztywniej i tyl przestanie ocierac. Tylko teraz moja pytanie brzmi czy jezeli zalozyl bym mniejsze opony 195/45 albo 185/45 to dalej by ocieraly z przodu ? Dodam ze felga ma 7 cali szerokosci
Pozdrawiam Benek :)

PS: Felgi mozna zobaczyc w tej relacji (Widac ze troszke wystaja z nadkoli) viewtopic.php?f=38&t=5866 Granatowe Polo 6n na rejstracjach WH sa 2 zdjecia
Moja Pola - German Style Project
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

a sprawdziles o co obciera???
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
Awatar użytkownika
Benek
Mały interesant
Mały interesant

O nadkole (ten plastik nad opona) w momencie skretu w prawo tyl prawego kola ociera a kiedy skrece w lewo tyl lewego.
Awatar użytkownika
dziii
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dziii »

kolego ciezki temat jest z przodem ja mam przod -80mm w doł i mam opone 195/45/16 i nie ociera ale troche roboty było a u ciebie to proponuje zobaczyc gdzie bo przypuszczam ze bedzie tarło o nadkole plastikowe jako bedziesz mocno skrecał wiec mozesz albo odkrecic i przesunac przod troche do przodu lub wyciac te czesc od srodka ona i tak tam nie jest potrzebna ale mysze ze przy oponie 185/45 nie powinno juz nic trzec ale zobacz czy ci nie trze czsami o cos innego pozdro :)
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

ja mam -40 na kicie technixa i opony 195/45/15 na felgach ET40 6.5j i tez nic mi nie obciera. Najprawdopodobniej obciera tak jak pisali poprzednicy o plastikowe nadkole ktore mozna zdjac albo pociac, zeby nie obcieralo.
Awatar użytkownika
Benek
Mały interesant
Mały interesant

no nic bede musial chyba lekko wyciac nadkole badz je troche zmodernizowac :)
t
tajpej

Post autor: tajpej »

[quote="Benek"]no nic bede musial chyba lekko wyciac nadkole badz je troche zmodernizowac[/quote]
po co ja miałem felgi 15" 7J z oponą 195/45 i glebie 90/80 i nic nigdzie nie tarło ale było twardo jak cholera :grin: [quote="Benek"]Kupuje 1 Lipca Gwint MTS [/quote] polecam go gdyż samemu posiadałem taki ma dużo regulacji wysokości :piwo:
Awatar użytkownika
Benek
Mały interesant
Mały interesant

wiec najpierw kupie gwint jak przy glebie nie bedzie nic tarlo to zostawiam w spokoju nadkola :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”