[6n] brak klaksonu po montazu kierownicy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

[6n] brak klaksonu po montazu kierownicy

Post autor: Anonymous »

szukalem ,przeszukiwalem forum i nieznalazlem odpowiedzi ,wiec moze ktos poradzi i w przyszlosci nie bedzie takiego problemu jak moj , po montazu sportowej kierownicy brak klaksonu ,dodam ze w nabie jest jeden kabelek podlaczylem go pod klakson w kierownicy ,ale w oczy mi sie rzucilo ze w klaksonie są 2 miejsca na kable ,a z naby wychodzi tylko jeden ,co podpiac pod ten drugi pin w klaksonie ?
A
Anonymous

zapewne ta blaszka na kolumnie nie dotyka ślizgu na nabie, musisz ją bardziej odgiąć

przesmaruj przy okazji ślizg na nabie żeby za chwile nie zaczęło szorować
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2014, 20:53 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

Niestety to nicc nie dali,tez na to wpadlem
A
Anonymous

to moze sam klakson jest niesprawny?

jak masz miernik to go sprawdź
chociaz z tego co pamietam to kabelki powinny byc dwa w klaksonie
zrób zdjęcia wszystkich elementów najlepiej
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Jeden ma być podłączony do tego pierścienia z tyłu naby, a drugi po prostu do naby (jak nie ma jakiegoś miejsca do podpięcia to jak masz dłuższe śrubki którymi przykręcałeś kierownicę, zrób na przewodzie oczko i przykręć nakrętką,
albo daj kawałek przewodu pod nakrętkę którą przykręcałeś nabę).

Sprawdź też, czy po dotknięciu do masy/naby/nakrętki, którą przykręciłeś nabę, tego jednego kabelka co wychodzi z naby odzywa sie klakson
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2014, 21:10 przez krzychu20, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

przeoczyłem że masz 2 miejsca w klaksonie na przewody

krzychu na nabie nie masz nakretek... są w niej otwory gwintowane

drób 2 przewód i podepnij do naby przez przykręcenie od tyłu nakrętką do śrubki którą dokręcasz kierownice
czyli potrzebujesz kilka cm kabla, jeden konektor do klaksonu i takie oczko na przewód, oraz 1 nakretke która pasuje na te śrubki do kierownicy
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Marcin86c""]krzychu na nabie nie masz nakretek... są w niej otwory gwintowane[/quote]

Obrazek

Gdybym nie wiedział, że są gwintowane otwory, w innym temacie nie pisałbym jakie śrubki ma kupić :roll:

[quote=""Marcin86c""]podepnij do naby przez przykręcenie od tyłu nakrętką do śrubki którą dokręcasz kierownice[/quote]
a ja co wyzej napisałem ? :blush2:
:grin:
A
Anonymous

edytowałeś cwaniaku :roll:
wcześniej miałeś napisane coś o nakrętkach którymi dokręca się kierownice do naby, ale cwaniactwo wygrało, bo w końcu mod nie może się mylić
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Marcin86c""]edytowałeś cwaniaku :roll:
wcześniej miałeś napisane coś o nakrętkach którymi dokręca się kierownice do naby, ale cwaniactwo wygrało, bo w końcu mod nie może się mylić[/quote]

edytowałem, w momencie gdy Ty pisałeś posta, a celem edycji było dodanie paru przecinków- nic więcej nie zmieniałem.
Czy w to wierzysz czy nie- Twoja sprawa :niewiem:
viewtopic.php?f=179&t=58961 w tym temacie pytał o śrubki to mu podpowiedziałem, także musiałbym być skończonym idiotą, aby pisać teraz "o nakrętkach którymi dokręca się kierownice do naby" :lol:

[size=99px]PS. cwaniakiem nie jestem i nigdy nie byłem[/size]
End of story
A
Anonymous

panowie nie kłóćcie sie ,obaj pomogliscie , po pracy wycieczka po kabelek ,pierscien i konektorek . Przed chwilą skonczylem montaz od nowa wszystkiego i wszystko dziala jak nalezy klakson jest
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”