[6n2] VW Polo zgasł i niechce zapalić...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
ziemniaczek
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] VW Polo zgasł i niechce zapalić...

Post autor: ziemniaczek »

Witam ostatnio mam problem z moim polakiem poj 1.4 rok 2001 benzyna [6N2] problem to po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu go słychać (zawsze tak było ) charakterystyczne dźwięki jakby pompa itp I było ok.Do czasu bo ostatnio gdyż po przekręceniu kluczyka i tych dźwiękach , silnik włącza się na ok 3-4 sek potem gasł , napisałem o tym na tutejszym forum doradziliście mi wtedy ( za co ładnie podziękowałem) wymianę kluczyka tak też zrobiłem i pomogło.

Wczoraj gdy jechałem polakiem nagle autko w trasie zgasło zjechałem na pobocze próbowałem zapalić i po przekręceniu kluczyka nagle dźwięk zmienił się jakby go coś blokowało....owszem autko odpaliło ale na jakieś 3-4 sek i zgasło.Myślę że to ponownie immobilizer POMÓŻCIE CO MAM ZROBIĆ NIE MAM JUŻ KLUCZYKÓW WIĘCEJ ;(
Ostatnio zmieniony 31 sie 2014, 9:55 przez ziemniaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

sprawdz czy jest iskra, jak nie ma to cewka
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

chyba raczej tu będzie znowu problem z immo. może coś pętla przy stacyjce nie domaga. bo kolega pisze ze odpala na chwile i gaśnie.
najlepiej by było podłączyć kompa i zobaczyć czy jest jakiś błąd. bo tak to trochę wróżenie z fusów.
z
ziemniaczek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ziemniaczek »

To chyba pompa paliwowa :( tak przynajmniej twierdzi mechanik , że wogule pompa nie podaje paliwa :( szykuje się wydatek pewnie rzędu 250 zł.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”