To, że miałem drobne problemy z działaniem Climatronica wiedziałem już od początku, ale dało się z tym żyć. Nadszedł jednak czas by się za to zabrać. Po długich bojach uruchomiłem VAG COM, który wyrzucił mi kilka błędów w module klimatyzacji:

Jako, że za około miesiąc będę miał trochę wolnego, to chcę się za to zabrać.
Jeśli chodzi o silniczki, to czytałem że przeczyszczenie potencjometrów załatwia sprawę i chcę tego spróbować. Zdążyłem się zorientować gdzie znajduje się V68. Gdzie są pozostałe dwa (V107 i V70)?
Czujnik G263 jest niby nad pedałem hamulca i podobno bez zdjęcia deski rozdzielczej bardzo ciężko się do niego dostać.
Jeśli będę musiał to zabiorę się za zdjęcie całej deski, tylko boję się o poduszki.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek rady/schematy, które pomogą mi rozwiązać te problemy.
Jako, że jest to moja pierwsza zabawa z VAG COMem, to jeszcze bardzo się na nim nie znam. Słyszałem, że można zrobić jakąś adaptację klimatyzacji, czy silniczków i to czasami też pomaga. Będę wdzięczny za wyjaśnienie o co dokładnie chodzi i jak się za to zabrać.
Będę wdzięczny za wyrozumiałość, gdyż planuję to zrobić sam i od razu na pewno się wiele nauczę.