[6N1] Cieknąca pompa wtryskowa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Z
Zami
Newbie
Newbie

[6N1] Cieknąca pompa wtryskowa

Post autor: Zami »

Witam, mam pilną sprawę. Więc proszę o szybką pomoc bo w poniedziałek muszę działać. Zaczeło mi cieknąc z pompy wtryskowej, rozebrałem wszystko i dokładnie mówiąc to cieknie mi między korpusem a tym rozdzielaczem gdzie przykręca się wtryski... Przeszukałem cały internet i gdzieś przeczytałem, że da rade samemu wykrecić kawałek, zmienić uszczelke i po problemie ale niestety nic konkretnego nie było i nie jestem pewny czy mojej pompy też to tyczy. Pompe mam Lucasa. 1.9d AEF. Jeżeli da radę w prosty sposób wymienić jakiś O-RING to proszę mi o tym napisać. Wiem, że pompy lepiej nie ruszać ale naprawdę jeżeli to nic trudnego to wolałbym zrobić to samemu za grosze a nie regenerować za 300-400zł. W ogoóle to co najlepiej zrobić w takiej sytuacji?? Może kupić używke?? Kota w worku?? albo na bosha zmienić?? Proszę o pilną pomoc bo do poniedziałku coraz bliżej.
Z
Zami
Newbie
Newbie

Post autor: Zami »

Widać, że forum tętni życiem... Byłem w zakładzie gdzie regenerują pompy i zawołali 450-500 gdyż trza całą pompe rozbierać bo cieknie z pod głowicy. Do tego dziwnie ciężko chodziła więc koszt mógłby się zwiększyć więc zamówiłem używaną pompe za 200zł. Oby chodziła dobrze;) Temat chyba do zamknięcia
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”