mam pilot typu scyzoryk i meczę się z jego otworzeniem, a dokładnie części gdzie jest grot. Śrubka odkręcona, ale trzyma się niesamowicie. Macie może jakiś sposób na otworzenie tego i wymianę immo ?
Pod logo masz śrubkę i tyle. No jeszcze wypada oddzielić przed operacją pilot od kluczyka. Jak wymieniałem obudowy w swoich kluczykach to nic więcej nie trzymało. Jedynie pestki immo były wklejona na kleju podobnym do superglue.
Witam. Koledzy Forumowicze potrzebuje informacji na temat kluczyków- scyzoryk 1JO 959 753 DA Rodzice kupili Polusia 9N 2005 niestety z jednym kluczykiem. Chcę zaoszczedzic i poskładać coś z używanego jakiegoś ale nie wiem czy no własnie-czy muszę kupić z końcówką "DA" czy podejdzie do modułu inny z przyuczenia? Co z grotem opisany jest HAA - ma to jakieś znaczenie? I na koniec immo. Czy da się przeprogramować i jak to zrobic chip w kluczyku czy trzeba nowy?
W pilocie ważna jest częstotliwość pracy 434 lub 433 MHz. Możesz kupić używkę ale tylko część pilotem wykorzystasz immo i grot do śmieci. Dorobienie grota to nie problem (do pilota musisz mieć grot z plastikiem pasującym) . A pestkę immo ponoć trzeba kupić nową i dopasować np VCDSem (trzeba mieć pin licznika ,który VCDS lub Vagiem nie wyciągniesz). Możesz zrobic kluczyk bez pilota awaryjny czyli dorobić normalny kluczyk bez pilota z grotem VW i immo (tez nowe) dopasować.