6N Czy ktoś testował pokrowiec antyszronowy?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

6N Czy ktoś testował pokrowiec antyszronowy?

Post autor: rat4 »

Mam zamiar kupić jakiś pokrowiec na szybkę z przodu z racji tego że była wymieniana i nie chcę skrobać i rysować po niej
czy ktoś stosował takie coś?
http://www.allegro.pl/item489852733_pok ... _zima.html
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

rat4 jakoś nie przekonuje mnie idea przytrzaskiwania tego uszczelką - nie wierzę żeby się nie odkształciła, a poza tym skoro nie jest to na całęj długości ranmy drzwi to uszczelka nie przylega idealnie, czy nie będzie włazić przez to wilgoć do auta? Zamiast skrobać ja bym kupił dobry odmrażacz do szyb i gumową ściągaczkę - taką do mycia, wówczas się szyby nie rysują tak bardzo.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
wlodson
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: wlodson »

u mnie coś takiego leży w bagażniku już drugi sezon, nieuzywane :) albo z lenistwa, albo z braku pamięci do takiej zabawy..
wlodson (R)
Awatar użytkownika
medyk81
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: medyk81 »

Ja używałem czegoś takiego całą minioną zimę. Wieczorem sąsiad patrzył na mnie jak na wariata, a rano chodził wq.... ze skrobaczką. Oczywiście czasami się zapomni, ale polecam.
Uszczelki mi nie odgniotło, matę kupiłem w TESCO - jakiś polski producent za ok. 25 zł. Nie przymarza do szyby.
e
eddypirka
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: eddypirka »

Do szyb może i nie przymarza, ale przymarza do uszczelek.. Mało tego jak nie bedziesz umiał otworzyć lewych bądz prawych drzwi bo zamarzna, to jej nie zdejmiesz... już tak miałem nie polecam badziewia :x
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Heh wyglada to jak zwykla szmata :P Raczej odradzam. Lepiej pomeczyc sie odmrazaczem rano ;)
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
medyk81
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: medyk81 »

[quote="eddypirka"]Do szyb może i nie przymarza, ale przymarza do uszczelek.. Mało tego jak nie bedziesz umiał otworzyć lewych bądz prawych drzwi bo zamarzna, to jej nie zdejmiesz... już tak miałem nie polecam badziewia :x[/quote]

Najwyraźniej nie mam badziewia - nigdy mi nie przymarzła do szyb, uszczelek itp.
Awatar użytkownika
klslowik
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: klslowik »

Ja miałem takie coś w poprzednich dwóch samochodach. Niestety pojechało to coś wraz z ostatnim do nowego właściciela. Zawsze byłem zadowolony. Nigdy mi nie przymarzało. Nadole wyglądało jak biała pianka a od góry folia srebrna. Uszczelek też nigdy nie odkształciło ani nigdy nie przymarzły. Teraz też już rozglądam się za czymś takim bo ze skrobaczką rano dzień w dzień nie uśmiecha mi się latać.
Polo: 6N 1.9D AEF 1998
http://www.vwpolo.info/
Obrazek
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

ja już zamówiłem ten co podałem na początku z allegro
może jednak nie jest to taki zły pomysł, jak przetestuję to się wypowiem.
Dzięki za odpowiedzi. :kotek:
civic r18a2/407 1,6 HDi
e
eddypirka
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: eddypirka »

[quote="medyk81"][quote="eddypirka"]Do szyb może i nie przymarza, ale przymarza do uszczelek.. Mało tego jak nie bedziesz umiał otworzyć lewych bądz prawych drzwi bo zamarzna, to jej nie zdejmiesz... już tak miałem nie polecam badziewia :x[/quote]

Najwyraźniej nie mam badziewia - nigdy mi nie przymarzła do szyb, uszczelek itp.[/quote]

Widać mata macie nierówna ;)
Tylko pozazdrościć udanego zakupu.
Awatar użytkownika
doman
Początkujący
Początkujący

Post autor: doman »

ja tydzien temu kupilem taka mate w LIDL'u za 7zl i jestem bardzo zadowolony ..... nic mi nie przymarza do uszczelek i nie mam z nia zadnych problemow, dodatkowo ma 2 przyssawki, ktore sa do wewnetrznej czesci szyby, nic sie nie sciaga..... jednak dodatkowo wycieraczki zostawiam w pozycji 45".
nigdy nie wierzylem w takie cos ...... ale po pierwszych mrozach i pierwszym tescie, gdzie wszyscy dookola pod blokiem skrobali a ja wsiadlem i pojechalem .... moge stwierdzic ze to naprawde sie sprawdza...

pozdrawiam
Polo 9n0
Touran 1T0
Awatar użytkownika
BaTuS
2fast...
Kontakt:

Post autor: BaTuS »

super sprawa z taka "szmata" :D ja mam taka zwykla z tesco :P idealnie sie sprawuje, nie przymarzla do uszczelek, nic nie odksztalca, zdejmuje rano z szyby i nie ma lodu :mrgreen: uzywam tego juz dobre pare lat i w kazdym aucie jakie mialem idealnie sie spisuje, polecam :D
ps. o wiele lepsza jest taka mata niz skrobanie i rysowanie szyb a w polaczeniu z odmrazaczem (np. Shell), niecale pare minut i wszystkie szyby czyste :D [quote="medyk81"]Wieczorem sąsiad patrzył na mnie jak na wariata, a rano chodził wq.... ze skrobaczką. Oczywiście czasami się zapomni, ale polecam.[/quote]
dokladnie tak jest :D
Awatar użytkownika
Stawer
Początkujący
Początkujący

Post autor: Stawer »

No sposob stary jak swiat tylko wykonanie nowsze. Moj ojciec swojego maluszka zawsze zaopatrywal w arkusz tekturowy. I tez nic mu sie nie rysowalo, przyssawek oczywiscie nie mial. Trzymalo sie tylko na wycieraczkach, notabene chyba nadal tak robi :).
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

pokrowiec doszedł spisuje się dobrze nic nie przecieka nic nie przywiera jest bardzo cienki i zdaje egzamin
nic nie muszę skrobać i rysować z samego rana.
polecam wszystkim
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”