[quote=""krzywy246""]Witam
Mam ogromny problem z hamulcami. Wymieniłem pompę hamulcową na wydajniejszą przy swapie hamulcy na 280mm i wszystko do tej pory było fajnie gdyby nie fakt, że hamulce w ogóle nie działają

Odpowietrzyłem pompę ABS vag'iem jednak w tylnych przewodach kompletnie brak płynu i zastanawiam się co może być tego przyczyną :boredom: Czy ktoś miał takowy problem? Dodam, że po odpowietrzeniu pompy ABS pedał zrobił się twardy ale tak jak wspomniałem auto nie hamuje. Pacjent to Polo 6n2 1.9sdi 2001. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki dotyczące rozwiązania.[/quote]
Aktualizacja:
Po gruntowym sprawdzeniu całego układu okazało się, że pompa abs szwankuje. Kanały w pompie działają prawidłowo dla kół LP, PP oraz LT a na PT pompa nie wypluwa płynu. Test wyjść vag'iem dodatkowo potwierdził tezę ponieważ przy "działających" kołach pedał rośnie pod nogą przy tym gdy pompa pompuje a PT nie ma efektu napierania przez pompę na pedał i pracuje ona dużo ciszej. Śmieszną sytuacją jest też fakt, iż z PT przy pompowaniu pedałem, płyn zamiast być wytłaczany zaciąga go... kanał PT zmienił zdanie i swoją pracę o 180 stopni :lol: Może teraz ktoś powie mi dlaczego tak się dzieje? Spróbuje rozebrać dziś pompę i sprawdzić elektrozawór bo i tak nie zostaje nic innego jak kupić drugą :roll:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą oznacza to, że siedzisz nad ziemią zdecydowanie za wysoko...