[6n2] dziwne

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rads
Newbie
Newbie

[6n2] dziwne

Post autor: rads »

Witam, mam taki problem że wycieraczki mi przestały działac a kierunkowskazy mi szaleją. A dokładniej to jechałem swoja polóweczką i zaczeło padać właczyłem wycieraczki chodziły powolnie i zacinały sie w połowie wkoncu całkowicie przestały działać. podejrzewam że to silniczek wycieraczek ale może macie jakieś inne pomysły. a jeśli chodzi o kierunkowskazy to wszystko było wporządku do pewnego momentu kiedy po zmianie pasa ruchu zamiast reglarnie tytać zaczął wariować. Powtarza mi sie to co chwile. może ktos juz miał taka sytuajce?

-- Śro Lip 15, 2009 2:01 pm --
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

w wycieraczkach mogą być pozacierane sworznie i przez to silniczek nie może ich uciągnąć , a co do kierunków to sprawdzałeś wtedy gdy świrują czy wszystkie żarówki działają ?
Obrazek
Awatar użytkownika
rads
Newbie
Newbie

prawdopodobnie nie działaja... ;/

-- Śro Lip 15, 2009 2:14 pm --

nie działaja;/
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote=""rads""]nie działaja;/[/quote]
Jeżeli kierunki tykają szybciej niż zwykle sprawdź właśnie tą nie działającą żarówkę. Po wymianie powinno być ok. Jeśli chodzi o wycieraczki na początku sprawdź czy bezpiecznik się spalił ale podejrzewam, że jeśli silnik ciężko miał to na 100%. Jeśli to będzie to, trzeba sprawdzić czemu tak ciężko chodziło.

[quote=""savic""]w wycieraczkach mogą być pozacierane sworznie i przez to silniczek nie może ich uciągnąć[/quote]
Pewnie w tym problem.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
rads
Newbie
Newbie

ale one działają normalnie. tylko kiedy zaczyna szybciej tykac przestają świecić :shock:
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""rads""]ale one działają normalnie. tylko kiedy zaczyna szybciej tykac przestają świecić :shock:[/quote]

tak jak koledzy wyżej pisali, jeżeli jedna z żarówek w kierunkach się przepala to całość zaczyna szybciej tykać bo jest mniejszy opór...jeżeli nie dzieje się to przez cały czas to oznacza, że albo któraś z żarówek jest już przepalona, ale czasem łączy i działa, albo że styki od żarówek są zaśniedziałe, itp., sprawdź dokładnie wszystkie żarówki i przeczyść styki...i nie napisałeś jeszcze czy to dotyczy tylko jednej strony kierunków czy obu... :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
rads
Newbie
Newbie

jak narazie tylko lewa srona tak szaleje. a może powiecie mi dokładnie krok po kroku jak naprawić wycieraczki jeśli sa to pozacierane sworznie? :D

-- Pią Lip 17, 2009 9:25 am --

bo z wymiana silniczka raczej sobie nie poradze
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”