Neony

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wojtasSM
Raczkujący
Raczkujący

Neony

Post autor: wojtasSM »

Czy wie ktoś jak podłonczyć te neony http://www.allegro.pl/item677597403_neo ... olory.html
do wyłącznika drzwi. Jeżeli ktoś to robił powiedzcie jak to zrobic DZieki z góry Pozdro
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Jak się domyślam neon ma być wewnątrz i ma się zapalać po otwarciu drzwi?
Pod włącznik nic nie da ponieważ to tylko styk podający jakiś stan ( z tego co pamiętam tozwarcie lub rozwarcie masy), natomiast można go podłączyć pod przewód oświetlenia kabiny.
Miernik i do roboty. Kabel idzie w lewym słupku do podsufitki.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2009, 18:57 przez Artpolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
w
wojtasSM
Raczkujący
Raczkujący

Właśnie podłanczałem pod kable ale jak miałm otwarte drzwi to świecił neon a jak zamknołem to świeciła lampa wiec niewiem jak to podłonczyc
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Pewnie coś zmostkowałeś. Włącznik drzwi dokładnie w momencie otwarcia drzwi zwiera masę. Może nie ten przewód. Bez miernika jak bez ręki.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2009, 19:08 przez Artpolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
w
wojtasSM
Raczkujący
Raczkujący

Tak tylko od czego to zalezy że neon świeci raz mocniej a jak inaczej podlącze to słabo
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Miernik - zmierz napięcia na różnych przewodach przy zamkniętych i otwartych drzwiach. Zastanawiam się czy to nie powinno być podłączone do przewodu lampki lub obwodem odseparowanym jakimś przekaźnikiem bo inaczej lampka właśnie zaczyna świrować.
w
wojtasSM
Raczkujący
Raczkujący

A nie podłanczając pod drzawi pod co idzie podłączyć i zamontować mały wyłącznik pomóżcie jakoś najprościej żeby podłonczyć
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

pod gniazdo zapalniczki lub bezpośrednio pod aku +-, włącznik na konsolkę - może być topgun :yahoo:
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

ja mam tak że podłączyłem do tego przycisku w dzwiach co jest od tej lampki da sie to zrobić że jak otwierasz dzwi to sie neony świecą...musisz próbować i samemu obadać sprawe troszke pokombinowac i sie uda powodzenia
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”