Chłopacy i dziewczyny, w passacie b4 na wyłączonym zapłonie jak zostawię włączone światła, to po otwarciu drzwi coś tam brzęczy. Chciałbym zrobić coś takiego w swoim 86c, bo przez automatyczny włącznik świateł (który miałem i wyjąłem) , zdarzy mi się zapomnieć wyłączyć światełka :niewiem:
Pewnie da radę to zrobić, tylko gdzie i co trzeba wpiąć? Na pewno do pstryczka od drzwi będzie trzeba się wpiąć, trzeba będzie pewnie jakiś przekaźnik, który będzie brzęczał zaadoptować, a dalej?
Masa od pstryczka z drzwi, + od włączonych świateł (od jakiegoś przewodu z niskim natężeniem wg. mnie najlepiej) i tyle w sprawie. Będzie brzęczało nie zależnie czy odpalony czy zgaszony.
[quote=""Marcin86c""]wydaje mi się ze można coś takiego kupić
musiał byś poszukać na allegro albo w google[/quote]
Tylko jak tego szukać, jak to się nazywa?
[quote=""Banas921""]Masa od pstryczka z drzwi, + od włączonych świateł (od jakiegoś przewodu z niskim natężeniem wg. mnie najlepiej) i tyle w sprawie. Będzie brzęczało nie zależnie czy odpalony czy zgaszony.[/quote]
Hmm no i mogłoby tak ewentualnie być, a jakby chcieć zrobić, żeby przypominało tylko na zgaszonym?
Pewnie trzeba by się wpiąć do, któregoś kabelka (+) od pozycyjnych świateł, bo jak zgaszę silnik to mijania się wyłączają i zostaje tylko pozycja. Chyba, żeby znaleźć jakiś przekaźnik odpowiadający za to przełączanie świateł?
No i w ogóle co do tego podpiąć?
Dla Ciebie to było 3 sek, ja tego znaleźć no nie mogłem
Dzięki wielkie za to, plusik poleciał, natomiast temat myślę, że wyjaśniony.
Kupię, zamontuje , a potem napisze co i jak.
no i jak kolego? kupiłeś? działa to?
bo tez jestem tym zainteresowany, przyzwyczajony bylem do pełnej automatyzacji w poprzednim aucie i teraz zapominam