[6N]Wymiana licznika/zegarów czy podejdzie

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

K
Kamiloss
Raczkujący
Raczkujący

[6N]Wymiana licznika/zegarów czy podejdzie

Post autor: Kamiloss »

Witam. Chcę zmienić licznik w swoim VW Polo rocznik 95 silnik 1.0 czy podejdzie z Polówki 1.4 ? Czy będzie poprawnie wskazywać parametry prędkość, obroty itd ?

By nie zakładać drugiego tematu, przy pracy ogrzewania na pozycji 1 słychać jak by obcieranie wiatraczka ? Czy to możliwe, że coś tam nie jest naoliwione jeśli tak to jak się do tego dostać ?

Z góry dziękuję za pomoc :)
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

Wiatraczek masz po prawej stronie pod nogami pasażera w podszybiu. Co do licznika, wydaje mi się, że będzie wszystko ok :)
r
rickons
Newbie
Newbie

Post autor: rickons »

Witam. Podepnę się pod temat. Padł mi licznik w polo 6n 95r 1,3 benzyna. Kiedy samochód jest zimny z samego rana licznik działa poprawnie wskazuje prędkość obroty oraz temperaturę i poziom paliwa i działa dopóki nie zgaszę samochodu po zgaszeniu i zapalaniu ponownie działają tylko wskaźnik temperatury i paliwa. Czy wystarczy poprawić luty czy muszę wymienić na nowy ???
Próbowałem włożyć dwa różne liczniki z golfa 3 najprawdopodobniej (1,8) ale po przejechaniu 400 metrów zaświecała się kontrolka poziomu oleju i zaczynał piszczeć( olej poziom idealny sprawdzony) Na moim liczniku golf 3 (1,6 nic się nie dzieje). Jeśli mojego się nie da naprawić we własnym zakresie to jakiego szukać żeby nie wywalało błędu ???
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”