[6n] Demontaż tapicerki tylnich drzwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
maxxxior
Początkujący
Początkujący

[6n] Demontaż tapicerki tylnich drzwi

Post autor: maxxxior »

Witam, czy mógłby ktoś napisać krok po kroku co i jak zdejmować po kolei aby nic nie uszkodzić? Żadnych śrubek tam nie widziałem, a nie chciałbym połamać zatrzasków w boczku więc pytam.
Awatar użytkownika
Dave.
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Dave. »

1. Ściągasz korbkę a dokładniej... ściskasz ten plastik (kółko między nią a tapicerką i ciągniesz w przeciwną stronę niż jest ustawiona korbka... tzn. korbka jest w dół to ściskasz ten plastik i ciągniesz do góry
2. Na rączce do trzymania się masz plastik który podważ od spodu śrubokrętem i powinien odpiąć się z zatrzasków, pod nim masz 2 śrubki na krzyżak
3. Odkręcasz rygielek
4. Reszta jest na zatrzaskach... ja zaczynałem od spodu albo między nią a drzwi wepchaj śrubokręt i powinno odskoczyć albo palec i to samo... pomału bez mocnych pociągnięć. Jeśli auto stoi na mrozie lub stało, odczekaj z godzinę żeby doszło do temp w miarę ok bo na mrozie bardzo strzela plastik i możesz przy samym ściąganiu połamać zatrzaski.
5. Przy ściąganiu tapicerki musisz pociągnąć za klamkę tak jakbyś otwierał bo klamka nie schodzi ci z tapicerką tylko przechodzi przez nią i zostaje na drzwiach.

Myślę, że opisałem w miarę bo parę dni temu to robiłem i nic się nie stało :)
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich.

Obrazek[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 9a0f98746b][i
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Kiedys na szybko nagrałem dla jakiegos forumowicza, który nie wiedział jak zdjąć tapicerke i miał zatrzaśnięte drzwi
http://youtu.be/4ZMQt3zlGho
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”