Panowie i Panie potrzebne mi są momenty dokręcania nakrętki półosi i szpilek tych co się nimi do skrzyni półoś przykręca. Na dniach będę wymieniał osłonę przegubu zewnętrznego i sądzę, że najszybciej to odkręcić półoś od strony skrzyni i wtedy wyjdzie ona bez odkręcania czegokolwiek przy zwrotnicy?
Czy wyjdzie to zależy która. Krótsza raczej nie wyjdzie. Dłuższa raczej wyjdzie. Ogólnie bez sensu jest odkręcanie przy skrzyni jak można łatwo zbić zewnętrzy z półosi.
Dobra dzisiaj się za to wziąłem i półoś już mam na wierzchu, tą krótszą od strony kierowcy (wyszła bez większych problemu). Także jak by ktoś mógłby sprawdzić te momenty dokręcania tej nakrętki półosi i tych śrub przy skrzyni to byłbym wdzięczny.
A i jeszcze jedno jak się rozłącza przegub od półosi bo wedle "internetu" to młotkiem trzeba pukać i zejdzie ale mi to trochę coś nie pasuje tzn. tam chyba jakaś zawleczka pierścień zabezpieczający powinien być (jeszcze nie zaglądałem pod osłonę więc się pytam)?
Dobra osłona wymieniona dzięki za pomoc. I jak napisałeś musiałem jednak rozpiąć zawieszenie bo o dziwo półoś udało mi się wyjąć ale z włożeniem miałem problem.