Witam. Mam problem, ponieważ w moim Polo 1.4 MPI na zimnym silniku tak jakby silnik nie reaguje odpowienio na wcisniecie pedału gazu, trzeba troche więcej gazu dodawać, żeby nie zgasło i czasami pomimo mocniejszego wcisniecia, auto przez 2/3 sekundy w ogole nie przyspiesza, a nagle gwałtownie przyspieszy. To tylko jest odczuwalne przy wyjeżdzaniu z parkingu przy niewielkiej prędkości, bo jak się już jedzie normalnie drogą to tego w ogole nie czuć. Po jeździe 3/5 min problem znika. Najgorzej jest z rana przy wyjeżdzaniu na wstecznym, wtedy często też budą zaczyna trząść. W sumie to nie przeszkadza to szczególnie, ale może da sie coś z tym zrobić? Auto ma tylko 70 tys przebiegu, rocznik 2000 :niewiem: inaczej tego nie umiem opisać
Przeczyść przepustnice, sprawdź czy czujnik temperatury działa ci prawidłowo. Ja w swoim całkowicie zlikwidowałem powrót odmy do przepustnicy i nie mam z nią żadnych problemów od 2 lat.
"To tylko dzieło czegoś jest warte z którego człowiek może się poprawić i mądrości nauczyć". Adam Mickiewicz