[6n2] MPI 60 km 1.4 zimny silnik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

[6n2] MPI 60 km 1.4 zimny silnik

Post autor: stalker5 »

Witam. Mam problem, ponieważ w moim Polo 1.4 MPI na zimnym silniku tak jakby silnik nie reaguje odpowienio na wcisniecie pedału gazu, trzeba troche więcej gazu dodawać, żeby nie zgasło i czasami pomimo mocniejszego wcisniecia, auto przez 2/3 sekundy w ogole nie przyspiesza, a nagle gwałtownie przyspieszy. To tylko jest odczuwalne przy wyjeżdzaniu z parkingu przy niewielkiej prędkości, bo jak się już jedzie normalnie drogą to tego w ogole nie czuć. Po jeździe 3/5 min problem znika. Najgorzej jest z rana przy wyjeżdzaniu na wstecznym, wtedy często też budą zaczyna trząść. W sumie to nie przeszkadza to szczególnie, ale może da sie coś z tym zrobić? Auto ma tylko 70 tys przebiegu, rocznik 2000 :niewiem: inaczej tego nie umiem opisać
Awatar użytkownika
qmatijack
Newbie
Newbie

Post autor: qmatijack »

Przeczyść przepustnice, sprawdź czy czujnik temperatury działa ci prawidłowo. Ja w swoim całkowicie zlikwidowałem powrót odmy do przepustnicy i nie mam z nią żadnych problemów od 2 lat.
"To tylko dzieło czegoś jest warte z którego człowiek może się poprawić i mądrości nauczyć".
Adam Mickiewicz
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Ok, sprawdze to :)) A wie ktoś czy może był podobny temat na forum kiedykolwiek? :)
Awatar użytkownika
Jacoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Jacoo »

Obadaj jeszcze cały układ zapłonowy od cewki po świece.
Kiedy kable były wymieniane?
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Ja posiadam auto od stycznia, obawiam się, że nigdy :D dziadek już nie żyje, więc nie dostane info na ten temat
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”