Witam.Mam problem z moim Polo IV FL.Tak jakby w prawym przednim kole słychać taki szum/hałas już od 20km/h.Przekładałem opony,myśląc że to ich wina lecz jednak nie,łożyska kół przednich,też nic nie dało.Czy może to być łożysko mechanizmu różnicowego w skrzyni biegów.Jeśli macie inne porady to pisać.Kiedyś auto było uszkodzone w przednią prawą stronę.
Sprawdź przegub. Miałem tak u siebie, że jadąc na wprost wielki szum a na zakrętach cisza. Zmieniłem łożyska i dalej to samo. Okazało się, że przegub wypłukany przez wodę.
Takie rzeczy są ciężkie do zdiagnozowania. Łożyska obydwa wymieniłeś? Bo z nimi jest tak, że szumi lewe a słychać po prawej stronie. Często jest też tak, że szum niesie się z tylnych kół a wrażenie jest jakby źródło było z przodu. Siądź za pasażera i wsłuchaj się z przodu i z tyłu. Najlepiej turlając się z górki na wyłączonym silniku.
Właśnie przy skrętach jest tak samo.Ja myślę,że jest to skrzynia biegów ale nie jestem pewien.I jak mu dam gazu od najniższych obrotów to poszarpuje czasami.Też nie wiem,czego może być to przyczyna...
no to nic innego Ci nie pozostało jak jechać do magika i sprawdzić skrzynie;) Wydaje mi się że skrzynie słychać po prostu z przodu, a nie z prawej strony. Tym bardziej że skrzynia jest bardziej po lewej stronie.
Zwrotnica co najwyżej może być krzywa. Zmieni Ci się wtedy pochył koła ale wątpię żeby to wydawało jakieś dźwięki. A opona nie była przypadkiem "walnięta"? Moje zimówki nawet jak były nowe szumiały. I to nawet bardzo... I pytanie czy występują drgania kierownicy przy 100km/h i wzwyż.