Na imię mam Bartek i pochodzę ze śląska, a na forum jestem od niedawna więc ukłony dla wszystkich użytkowników i posiadaczy Polówek :piwo:
Przedstawienie siebie w dwóch słowach mam już za sobą, tak więc teraz przedstawię swoją Polówkę
Samochód jest w moim posiadaniu od końca wakacji i jak dotąd, radość z jazdy rośnie z każdym kilometrem, a znawcy tematu na drogach i w mieście przekręcają karki

Troszkę lektury:
Model: POLO 9N3 CUP EDITION look
Rok: 2007/2008
Kolor: czarny
Przebieg: niecałe 122k km
Motor: o tym niżej
Wyposażenie:
-ABS
-4 poduchy
-elektryka szyb i lusterek + grzanie
-alufelgi polerowane 16", JP WHEELS model GTR Style Superlight, gumy przód 195/45 Michelin Pilot, tył 205/45
-komputer pokładowy (chwilowe i śr. spalanie, temperatura, dystans do przejechania na baku i takie tam...)
-centralny zamek z pilota+bagażnik otwierany również pilotem
-navi, ale o tym niżej
-system audio DolbyDigital 8 spekerów + sub, ale o tym również niżej
-tempomat
-skórzana kierownica GTI, 3-ramienna
-alarm
-lusterka fotochrom
-przednie szyby atermiczne
-tylne szyby przyciemniane (wszystkie ori)
-fotele kubły z reegulacją wysokości i wysuwaną szuflądą pod nogami
-welur
-Climatic
-skórzana
-czarne klosze przednich świateł, wg mnie super wygląd
-srebrne pierścienie wokół zegarów
-skórzany ręczny
-aluminiowe nakładki na pedały GTI
-cup holder wysuwany
Teraz troszkę o Multimediach na pokładzie, dbających aby maksymalnie umilić podróż, nawet tą 3 ulice dalej na zakupy

-serce wszystkiego, czyli stacja multimedialna Pioneer AVIC-HD3 z dyskiem twardym 30GB dająca:
*radio
*MP3 (ogólnie co do muzyki mnóstwo możliwości konfiguracji EQ, efektów pomieszczeń, częstotliwości, tryby Surround, Studio i masa innych
*biblioteka muzyczna
*DVD z DolbyDigital i dts
*TV
*NAVI z mapami
*wejścia iPod, AUX,
*obsługa zmieniarki
*bajery typu kamera cofania, czy widok z tyłu samochodu podczas jazdy, voltomierze, pomiary przyśpieszeń i przeciążeń i inne...
-nagłośnienie HERTZ, 4 tweety (2 w słupkach A, 2 na tylnej półce), 4 midy (2 w przednich drzwiach, 2 na tylnej półce) + subwoofer Magnat
-wzmak Pioneer GM-X944
-wzmak Magnat Xcite 801
-kondensator RENEGADE RX-1200
Całość robi naprawdę mega robotę, wygłuszenie wszystkiego na najwyższym poziomie, audio potrafi zagrać koncert filharmoniczny jak i rozkręcić osobną imprezę pod dyskoteką

No to troszkę fotek, niektóre amatorskie

No to póki myślę że zdjęć starczy

SPALANIE:
Gdy mowa o GTI nie powinienem chyba o tym pisać, ale na pewno niejednego będzie to nurtować więc postaram się przybliżyć ten temat. Przejechałem nim 3000 km i mogę powiedzieć że po mieście przy normalnej jeździe łyka ok 6 litrów. Wiadomo, że z ciężką nogą może to być i 16 na sto. W trasie troszkę mniej, ale o tym za chwilkę. Pomiary które teraz przedstawiam nie opierają się tylko o komputer pokładowy, ale głównie o kartkę, długopis i analizowanie licznika dziennego i uzupełnianie paliwa do pełna. Tankowane oczywiście Na Shellu V-Powerem Nitro+ Diesel bo na zwykłej ropie nie chciał za bardzo jeździć..
Spalanie w trasie- i tutaj pojawia się u mnie uśmiech na twarzy. Raz robiąc trasę 70 km drogą szybkiego ruchu, na tempomacie spalił 4,4l/100km co jest dla mnie SUPER wynikiem jak na takie osiągi (fotka z BC niżej). Moja dziewczyna mieszka 10 km ode mnie i wiedzie do niej prościutka droga bez skrzyżowań ani serpentyn i robiąc w poprzednim tygodniu test delikatnie muskając gaz komputer pokazał 3,9/100km. Nieźle biorąc pod uwagę tak krótki dystans, temperatura kolo 15st więc silnik zagrzał sie dopiero do 90st niedługo przed końcem trasy.
Ile potrafię przejechać na baku? W niedzielę nalałem naprawdę do pełna (ale nie aż pod sam korek) Po zrobieniu aktualnie 70km komputer pokazuję zasięg do przejechania na baku jeszcze 920km! Fotkę też wkleję niżej, tylko że nieaktualna o 8 km bo to wczoraj z wieczoru a dzisiaj rano zrobiłem 8km i dalej do 920km do przejechania. Przez ostatnim tankowaniem miałem na liczniku dziennym miałem przejechane 250km i 3/4 baku więc zastanawiam się czy jest możliwe zrobić moim GTI 1000km na jednym tankowaniu? Piszcie może w postach niżej ile udało Wam sie przejechać na jednym baku i z jakim motorem a tymczasem kończąc już pozdrawiam wszystkich i podrzucam swoją fotkę z moim bejbi oraz jeszcze kilka zdjęć z środka oraz obiecane fotki zegarów i komputera. Czołem!