[2f] skrzynia automat

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Crazy
Swój
Swój

[2f] skrzynia automat

Post autor: Crazy »

Witam.
Czy ktoś wie coś na temat wsadzenia automatu do połówki?
Z jetty? golfa? widział ktoś? słyszał?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

raczej nikt nie słyszał i nawet by tego nie robił bo to rzeźba w gównie
łatwiej kupić golfa 2 z automatem albo trabanta z pół automatem :D
chodź te automaty maja różną opinię, jedni że wolne ale dają rade inni że wolne i szarpią, pewnie wszystko zależy od obsługi, ale jak coś sie sypnie to pewnie jest problem z częściami
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Ogólnie nie liczyłbym na to. Skrzynia automat w golfie mk2 jest ogromna, ciężka. Przypasuje tylko do bloku 1,6-1,8.
W golfie między skrzynią a podłożnica jest około 1,5 cm dystansu.

Na pewno mk2 w automacie nie jest jakieś wolne. Ja miałem na obwodnicy 150 ale więcej się bałem bo auto w stanie takim sobie... Poszedłby więcej.
Start ze świateł jest jak strzała dzięki sprzęgłu hydrokinetycznemu.
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

też boje się braku miejsca, ale ciężko żonę przekonać na ręczną skrzynię, więc zastanawiam się nad wsadzeniem automatu.
jak ktoś ma do powiedzenia coś to zapraszam
Awatar użytkownika
navroth
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: navroth »

No chyba lepiej sprzedać i kupić coś w automacie. Chyba, ze chcesz zaistnieć jako guru swapowicz :bow:
Moja po obejrzeniu paru sztuk oszczędnych Dieslów Lupo 3L sama uznała, że tańsze, starsze Polo w manualu jest tym czego pragnie najbardziej ;)
Awatar użytkownika
marian
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: marian »

polo 6n z silnikiem 1.4 wychodziły z automatem, kiedyś się do tego przymierzałem, ale nie drążyłem głębiej tematu. Z tego co pamiętam to z połączeniem silnik - skrzynia nie będzie problemu, reszta nie wiem..
Obrazek
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote=""marian""]polo 6n z silnikiem 1.4 wychodziły z automatem, kiedyś się do tego przymierzałem, ale nie drążyłem głębiej tematu. Z tego co pamiętam to z połączeniem silnik - skrzynia nie będzie problemu, reszta nie wiem..[/quote]
To nie jest takie proste.
Nowsze skrzynie w 6N, golfie mk3 są sterowane elektronicznie. Potrzebują sterownika, który w pewnym stopniu porozumiewa się z ECU. Także fizyczne pasowanie to tylko połowa sukcesu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”