[All] Zabezpieczenie progów z zewnątrz

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

[All] Zabezpieczenie progów z zewnątrz

Post autor: adek1983 »

Przymierzam się do zabezpieczenia progów i szukam preparatu do nanoszenia (pędzel/spray) który będzie przypominał konsystencją fabryczne zabezpieczenie. Ale nie mogę znaleźć. Dzisiaj zużyłem puszkę preparatu VALVOLINE TECTYL 190. Ale niczym, się to nie różni od Bitexu. A zależy mi na preparacie, który po wyschnięciu będzie miał konsystencję gumy i będzie można go malować. Co mi polecicie?
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krakers2207 »

ja kupiłem NOVOL GRAVIT 600, zabezpieczyłem nim ranty nadkoli oraz same nadkola. Twardniej już po kilku minutach, po całkowitym wyschnięciu tworzy elastyczną strukturę gumowatą. Jest dostępny w kilku kolorach na który można nakładać lakier. Według mnie super produkt, Boll w porównaniu wypada bardzo słabo. Polecam ;)
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

Pozdrawiam
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

poszukaj marki noxudol
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krakers2207 »

[quote=""tomsson""]http://allegro.pl/novol-gravit-600-szar ... 41720.html

To jest spray?[/quote]

to jest na pistolet do konserwacji z kompresorem ale w sprayu również występuje w puszce 500 ml
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Rozejrzałem się tu i ówdzie i wychodzi, że Noxudol jest droższy od Novola. Pytanie co lepsze? Dodam, że chcę to zastosować na progi i na wnętrze nadkola.
A
Anonymous

Przecież że droższe :)To trochę inna klasa produktów, noxudola używa volvo do swoich aut :) Valvoline też jest ok.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Kupiłem Noxudol 900 5 litrów na pędzel. A na profile zamknięte wezmę Noxudol 750 Spray 500ml. Zobaczymy jak to wyjdzie :)
A
Anonymous

uśmiechnij się do kogoś z pistoletem/kompresorem. I pamiętaj - przygotować do konserwacji też trzeba :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

No mam zamiar zedrzeć do gołej blachy, potem Brunox, potem minia i na to baranek. Jeśli coś jest nie tak, to mnie nakieruj proszę.
A
Anonymous

Brunox działa jako podkład, ew możesz spróbować corizon. Nie wiem jak u Ciebie źle to wygląda, także w razie co możesz jakieś fotki wrzucić. Przejrzałem temat i nie jest tak źle, na tego valvoline położyłbym drugą warstwę, np bodysafe, ale jak już kupiłeś noxudol to zużyj :) No i na przewody od paliwa, układ wydechowy cynk w sprayu..
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Przewody paliwowe wszędzie są gumowe. Chyba chodziło Ci o hamulcowe :). Wydech będzie nowy i będzie zabezpieczony cynkiem. Co do progów, to są założone nowe, tylko fachman, który to robił za szybko pomalował lakierem i się zważyło. Nie wiem teraz czy mam to zedrzeć do gołej blachy, czy da się to jeszcze jakoś naprawić. A i najważniejsze, czy ten Noxudol 900 nadaje się do malowania? Bo chcę go dać na progi.
A
Anonymous

Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Może mój angielski jest słaby, ale w karcie produktu jest napisane, że można nanosić pędzlem. Nie znalazłem w niej słowa o możliwości pokrywania produktu lakierami.
A
Anonymous

Nie ma informacji " nie malować", nie jest to wosk, tylko bitum.

Wg dłuższej karty produktu (możesz sprawdzić w google") nie wpływa na powłoki lakiernicze

Kilka informacji technicznych o ich produktach znajdziesz
http://www.soko.com/RustproofforEmail.pdf
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”