Pewnie chodzi ci o transparętną farbę do lamp tylko w kolorze białym ;>?? Szczerze to nie widzialem jeszcze takiej farby. Czarne, Czerwone, Niebieskie, Zielone tak ale białej jeszcze nie :-D
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW
[quote=""limpek""]Pewnie chodzi ci o transparętną farbę do lamp tylko w kolorze białym [/quote]
:?: o co chodzi?
[quote=""limpek""]Szczerze to nie widzialem jeszcze takiej farby. Czarne, Czerwone, Niebieskie, Zielone tak ale białej jeszcze nie[/quote]
mozesz pokazac cos takiego? gdzie to widziales i jak to dokladnie dziala?
Jest to lakier którym pryska się lampę. Lakier jest transparentny - czyli prześwitujący. Zmienia barwę lampy ale nie powoduje zaniknięcia światła z żarówki. Tzn jeżeli się wypryska całą puszkę czarnej farby na lampę to pewnie będą kiepawo świecić. Ale jak tylko na tyle aby zmieniły barwę na żądaną to bedzie git :-D Sam miałem malowane lampy. Obecnie mam folie na lampach
Farba niestety z czasem blaknie. I żeby nie trzeba było odmalowywać co pół roku trzeba by papierkiem zmatowić lampę i dopiero pryskać, a potem jeszcze bezbarwnym w celu zabezpieczenia koloru. Mi się już nie chciało dlatego zdecydowałem się na folie. Polecam. No i w razie upierdliwego niebieskiego w czapeczce można szybko zerwać z lampy.
NeVWille - jest jeden problem - a co lepiej farba czy folia bo chyba bede robił całe na czerwono - po zakupie czerwonej folii swiatla swieca na czerwowo - tak to u mnie wyszlo. Przy czarnej nie ma tego problemu ale czerwona B. mocno zmienia kolor swiatla.
[quote=""Makumb""]NeVWille - jest jeden problem - a co lepiej farba czy folia bo chyba bede robił całe na czerwono - po zakupie czerwonej folii swiatla swieca na czerwowo - tak to u mnie wyszlo. Przy czarnej nie ma tego problemu ale czerwona B. mocno zmienia kolor swiatla.[/quote]
hmm dzieki jak co i tak zmieniam styl same kierunki zrobie na ciemno tylne i kolejne pytanie taka farbe w razie czego da sie zmyć czymś i żeby nie uszkodzić klosza??
[quote=""NeVWille""]kolejne pytanie taka farbe w razie czego da sie zmyć czymś i żeby nie uszkodzić klosza??[/quote]
Myślę, że można spolerować pastą lekkościerną Tempo itp. Robiłem tak już z kierunkowskazami i zeszło ładnie. Ktoś doradzał mi wcześniej rozpuszczalnik ale trochę się bałem, że kierunkowskaz się zmatowi.
[quote=""Makumb""] po zakupie czerwonej folii swiatla swieca na czerwowo [/quote]
jak pomalujesz zarowke od kiierunkow na zielono, kierunki beda migac na pomaranczowo