Problem polega na tym że Plastikowa osłona szyby czołowej cały czas mi odchodzi.
I tak się zastanawiam co z tym zrobić, czy przykleić to na silikon, Sikaflex czy co ?
Zrobiłeś dwa tematy w dwóch różnych działach, a w dodatku jeszcze nie opisane zgodnie z regulaminem.
Popraw albo polecą przez mody w śmietnik.
Nawiązując do zapytania, to odchodzi Ci od szyby czy to co pokazujesz na zdjęciu. Moim zdaniem jest tak wyprofilowane, że zachodzi na to plastikowe podszybie i tak ma być. Możesz to sobie uszczelnić, ale później będziesz musiał rozklejać jak będziesz chciał dostać się np do filtra kabiny. Takie moje zdanie, niech wypowie się ktoś bardziej obeznany.
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
---------------------------------------------------------------- Ślesin 2012, 2013, 2014 II miejsce Turniej Tenisa Stołowego-2013
Mam ten sam problem i planuję przykleić ten plastik na stałe do rynienki w którą wchodzi. Jak przykleisz na stałę to nie będziesz miał problemu z wymianą filtra.
[quote=""mates86""]Jak przykleisz na stałę to nie będziesz miał problemu z wymianą filtra.[/quote]
Nie rozumiem tego stwierdzenia, jak nie będzie miał problemu? Tzn. że nie będzie musiał go już wymieniać?
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
---------------------------------------------------------------- Ślesin 2012, 2013, 2014 II miejsce Turniej Tenisa Stołowego-2013
Ok nie róbmy OT. Nie mogłem tylko zrozumieć, bo jeśli zasylikonuje w tej rynience w plastiku, to mimo wszystko ten plastik jest montowany na zatrzaski, do których po zasylikonowaniu będzie trudno się dostać.
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
Ten plastik ma taki wytłoczenie które trzeba wcisnąć, chyba w uszczelke ? i chce tylko w tym miejscu przykleić.
Czyli będę mógł podgiąć pod wymiane filtra ? chyba dobrze mówie ?
[quote=""tofel3""]Ten plastik ma taki wytłoczenie które trzeba wcisnąć, chyba w uszczelke ? i chce tylko w tym miejscu przykleić.
Czyli będę mógł podgiąć pod wymiane filtra ? chyba dobrze mówie ?[/quote]