[86c2f] Wewnętrzna polerka kloszy lamp

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ciapuś
Raczkujący
Raczkujący

[86c2f] Wewnętrzna polerka kloszy lamp

Post autor: ciapuś »

Jako, że dziękuje uprzejmości JuStIcE radio wróciło do swojej prawdziwej pierwszej rodziny :grin: mam tam panel, który chce wypolerować pastą (są drobne ryski). I tutaj natchnęło mnie pytanie: czy ściągając klosz lampy przedniej można od wewnątrz ładnie wypolerować od wewnątrz szkiełko pastą?
Czy da to efekt, czy pod wpływem temperatury (niby w tej paście jest trochę wosku) spłynie jak woda po kaczce? Mówię tutaj o zachwalanej w całym internecie paście TEMPO.
Trochę zmatowiały i mam przy okazji robienia smoked'a okazję zrobić papierem wodny polerkę, no i do tego pastę. Ktoś ma pojęcie co z tego wyjdzie?:P

No i kolejne pytanie - odbłyśnik, czy jestem w stanie zrobić mu jakiś zabieg, żeby świecił jak psu jaja i miał lepszy odbłysk? Tutaj mam na myśli również pastę TEMPO (zostanie mi jej dużo :crazy: , więc może mógłbym ją tak wykorzystać) lub inny środek polerski.

Czy bardziej podeszłaby pasta G3?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Tempo ani G3 szkła nie ruszy :blush2:
Do polerowania szkła używa się tlenku ceru.
Piszesz, że jest troche zmatowiały, więc może się zakurzył od środka, bądź jest wypiaskowany z zewnątrz przez kamyczki itp

Odbłyśnika absolutnie nie należy dotykać, bo warstwa odblaskowa zejdzie ! :vinsent:
Jak chcesz lepszy odbłysk to wysyłka do firmy, gdzie nakładają nową warstwę ;)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

taniej wyjdzie ci kupić nowe lampy niz bawić się z naprawą odbłyśnika
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”