problem z termostatem...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

problem z termostatem...

Post autor: Makumb »

Gdzies zaginela moja "ksiega czarow" o serwisowaniu polo a mam nastepujace problemy:
-w czasie stania w korku silnik nagrzewa sie bardzo mocno i nie wlacza sie wentylator na chlodnicy. Stawiam na termostat-albo sie "zawiesil" albo kolejny element do wymiany :/ moglby mi ktos powiedziec gdzie te ustrojstwo sie znajduje bo albo ja slepy albo glupi :P (albo i to i to - niewykluczone :) )

z gory thx
Awatar użytkownika
Pimpek
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

Jaki silnik :?: Sprawdzałeś czy cała chłodnica jest gorąca :?: U mnie termostat znajduje się pod aparatem zapłonowym, u Ciebie pewnie jest tak samo :grin: Spróbuj odpiąć przewody od czujnika włączania wentylatora (czujnik w chłodnicy) złącz je razem i zobacz czy w ogóle chodzi Ci wiatrak. Oczywiście na włączonym zapłonie :grin:
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.

Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu

Obrazek

"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Makumb »

kurr.. ale ze mnie debil... silnik 1.3 GK. Ok jutro sprawdze i dam znac. THXPimpek
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

A póki co w korku właczaj sobie nagrzewnice na full xD -> nie spuchnie nic w silniku i go nie poprzyciera :)
Obrazek
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

weź kup se termostat firmy Wahler niemiecki jest super a jak miałem francuskie badziewie to samo mi sie dzialo
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”