[6R] Przedni spoiler

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[6R] Przedni spoiler

Post autor: R0w3rs »

Panie i Panowie, jak Wasze przednie spoilery w polówkach? Porysowane bardzo? Jak to wygląda w praktyce? Czasami mam obawy, że gdzieś zawisne:D
Awatar użytkownika
ecd
Początkujący
Początkujący

Post autor: ecd »

Po 2-ch latach mam jeden malutki odprysk od kamienia. Rys w normalnym świetle nie widać. Akurat wczoraj wymieniałem żarówki i przy okazji przyglądałem się właśnie spojlerowi :grin:
Awatar użytkownika
Pawel
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pawel »

Moim zdaniem tragedii nie ma, ale faktycznie trzeba uważać. Poszycie zderzaka otarłem o krawężnik tylko raz. Wystarczyło, że wsiadł pasażer i samochód się obniżył, a widocznie wjechałem na styk. Na szczęście obyło się bez znaczących konsekwencji. Polo jest dość krótkie, więc teraz w miarę możliwości staram się nie dojeżdżać do krawężnika.
Bardziej trzeba uważać na ten mały czarny spojler przymocowany do poszycia. On szczególnie cierpi w zimie na nieodśnieżonych miejscach parkingowych i przejeżdżaniu przez zaspy. Mój jest już trochę pokiereszowany, ale trzyma się dobrze :)
Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

Post autor: kar01 »

Eee, to u mnie ta czarna listwa pod zderzakiem już pierwszej zimy się poddała, niestety. Jeżdżę bez niej (chociaż ją mam w garażu i na upartego mógłbym kupić jakieś podkładki i zamontować na nowo, bo po prostu śruby przez nią przeszły, dlatego odpadła), i wszystko jest ok. Nawet lepiej bo nie ma opcji zawadzić o wysoki krawężnik czy coś w ten deseń. Właściwie nawet nie wiem jaką pełni ona funkcję.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”