[6n]Głośna praca silnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
sprajt
Konkretnie zainteresowany

[6n]Głośna praca silnika

Post autor: sprajt »

Piszę z takim problemem, otóż od pewnego czasu podczas dodawania gazu na 2 biegu w górę słychać niepokojącą pracę silnika. Jest to takie jakby chrobotanie, dosyć głośne , czym wyższy bieg tym głośniejsze. Ostatnio nie zauważyłem i ubyło oleju w silniku, może to przez to ? I właśnie teraz jest również czas na wymianę oleju i filtrów.
Obrazek
G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Grzela300 »

Wcale nie muszą to być odgłosy silnika, sprawdź olej w skrzyni biegów na początek i jego stan.
w
wąski1
Newbie
Newbie

Post autor: wąski1 »

[quote=""Grzela300""]Wcale nie muszą to być odgłosy silnika, sprawdź olej w skrzyni biegów na początek i jego stan.[/quote]
Zgadzam się, ale ja bym doradził również wymianę oleju w skrzyni - kilka wiosen już ma ten olejek
Awatar użytkownika
sprajt

Wycieków w skrzyni na pewno nie ma, ale chyba wezmę się za wymianę tego oleju, bo jest już przejechane ponad 250k, a nie wiem kiedy ten olej był wymieniany. Jaki olej polecacie najbardziej, z ASO (o oznaczeniu G060726A2 ) czy może jakiś mobil ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Jacoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Jacoo »

Temat oleju w skrzyni Polo wałowany 1500 razy na forum, tylko i wyłącznie ori olej z ASO G060726A2 :D
Awatar użytkownika
sprajt

Ubytek oleju w skrzyni był , dzisiaj będzie wymieniany olej bo trochę już ma przejechane. Zobaczymy jak się będzie zachowywał po wymianie. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Temat można zamknąć .
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”