[86c2f swap abu] kontrolka oleju piszczy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
grzesznik55
Mały interesant
Mały interesant

[86c2f swap abu] kontrolka oleju piszczy

Post autor: grzesznik55 »

Witam,
mam problem z kontrolką oleju, gdy silnik się zagrzeje mruga i piszczy kontrolka oleju,
olej jest wymieniony na 10w40, tylko zapomniałem wymienić filtr oleju :-/ nie słychać żadnych stuków/puków co myślicie? pompa oleju do wymiany? jutro przyjdzie znajomy pomierzyć ciśnienie oleju, aha jest robiony swap na 1.6 abu
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Na początek czujniki przełóż, sprawdź wiązkę czy masz wszystko dobrze pospinane, ja też miałem cyrki z czujnikami oleju po swapie :D piszczało brzęczało wszystko na raz:D
Zobacz jeszcze czy przypadkiem nie masz licznika przystosowanego na jeden czujnik, bo takie były.
Awatar użytkownika
grzesznik55
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: grzesznik55 »

temat prawie ogarnięty, wtyczka przy bezpiecznikach była słabo wciśnięta, już nie piszczy tylko mruga, ciśnienie oleju było sprawdzane, na zimnym silniku 0,4-06 MPa a na rozgrzanym 0,2 MPa,
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote=""grzesznik55""]temat prawie ogarnięty, wtyczka przy bezpiecznikach była słabo wciśnięta, już nie piszczy tylko mruga, ciśnienie oleju było sprawdzane, na zimnym silniku 0,4-06 MPa a na rozgrzanym 0,2 MPa,[/quote]2 bary przy jakich obrotach?
Jeśli powyżej 2000 to szału nie ma. To jest blisko granicy przy jakiej licznik tarabani.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”