Lampy tył z 6n do 6N2

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
grex
Newbie
Newbie

Lampy tył z 6n do 6N2

Post autor: grex »

Mam pytanie czy lampy tylnie z modelu 6n będa pasować bez żadnych przeróbek do karoserii 6n2 bo znalazłem na allegro tuningowe lampy dedykowane do 6n i chciałem się dowiedzieć czy w 6n2 także będą pasowały bo chciałbym takie u siebie zamontować.
http://allegro.pl/lampy-tylne-vw-polo-6 ... 93548.html
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

A nie ma takich do 6n2?
Bo tak to wpadna za głęboko. Poszukaj manuala o przeróbek lamp 6n2 do 6N i będziesz wiedział o co chodzi.
Awatar użytkownika
Matti 6n
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Matti 6n »

Z 6n2 do 6n trzeba pociąć lampy to z 6n do 6n2 pewnie trzeba dodać podkładkę przy przykręcaniu , ale chłopie kup sobie HELLA LED black lub white zeby było w orgi, a jeśli masz wywalić tyle kasy to spokojnie kupisz HELLA BACK LED
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gulczas783 »

Kolego miałem takie lampy na swoim Polo 6n2 i powiem Ci, że całkiem nieźle świeciły i chyba za mocno :D Ale tak jak pisze Matti 6n
będą pasować te lampy ale się ich dół się zapadnie z karoserią auta i trzeba je delikatnie wysunąć na podkładkach lub uszczelce. Do tego trzeba jeszcze kable przy wtyczce bo jest inne ustawienie kabli i będziesz miał dyskotekę na desce ;) to jest ok 15 min roboty (najlepiej metoda prób i błędów)
Awatar użytkownika
Matti 6n

zmiana kabli to pestka wystarczy zmienić kabel 1 z nr2 po przeciwnej stronie od masy

ja polecam takie lampy

http://allegro.pl/lampy-led-tyl-polo-ta ... 56733.html
http://allegro.pl/lampy-tylne-czarne-vw ... 33273.html
Awatar użytkownika
Revlis
Newbie
Newbie

Post autor: Revlis »

[quote=""gulczas783""] Do tego trzeba jeszcze kable przy wtyczce bo jest inne ustawienie kabli i będziesz miał dyskotekę na desce ;) to jest ok 15 min roboty (najlepiej metoda prób i błędów)[/quote]

Cześć,

Jestem tu nowy, przeglądam forum odkąd żonce kupiłem 6n2.
Mam problem zwany dyskoteką :) Przeszukałem archeo, ale nie znalazłem odpowiedzi.
Mianowicie mam tylne lampy dedykowane do 6n. Czy mógłby mi ktoś napisać, które kable w kostkach lamp (plug&play) mam przemienić, żeby niczego nie spitolić w instalacji i żeby pozbyć się wspomnianej dyskoteki ??
A dokładniej wytłumaczyć to zdanie: "zmiana kabli to pestka wystarczy zmienić kabel 1 z nr2 po przeciwnej stronie od masy"

Czy przekładkę pinów należy wykonać z prawej i lewej strony ?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Matti 6n

Revlis to mój nr. 693 389 012 bo nie mogę Cię znaleśc na forum :) pozdro
Awatar użytkownika
Revlis
Newbie
Newbie

Post autor: Revlis »

Dzieki Matti, juz sobie poradzilem :)
Wszystko dziala jak nalezy, koniec z dyskoteką. Porobie foty i przedstawie swojego nowego pupilka (znaczy zonki) z nowymi swiatelkami :grin:
Jeszcze mam przy nim troche pierdolek do porobienia, typu smierdzi spalinami w kabinie, za loze centralny zpilota i uszczelnie przeciek przy otwieraniu maski, pozniej moze czujniki parkowania i bedzia babaeczka sie jakos tym toczyla :beg:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”