[6n2] Ciągłe problemy Dławi Silnik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawel1342
Newbie
Newbie

[6n2] Ciągłe problemy Dławi Silnik

Post autor: pawel1342 »

Witam opisze cały problem z samochodem....
Stałem się posiadaczem Polo 6n2 1.0 mpi AUC od lipca 2012 przez pierwsze 3 miesiące było OK...
w wrześniu wymieniłem olej na motul 10w40 wtedy było jeszcze ok po paru tygodniach spaliła sie czujka hella oczywiście wymieniłem na nową po czym na zimę samochód miał i ma co raz mniej mocy/wyprzedzają mnie autobusy;]/
potem przyszła kolej na świece i kable wysokiego wymieniłem ale problem dalej wymieniłem także filtry,nowy aku i robiony rozrusznik,rozrząd...
wiec podłączanie do wag-a dało na myśl ze egr jest zapchany oczywiście został wymieniony...
parę tygodni temu byłem w warsztacie ze niby katalizator zapchany sprawdzili jest ok a przy okazji zrobili środkowy tłumik bo był w stanie ubłaganym...
Nie wiadomo co mu jest w wag-u często pokazuje ze słaba mieszanka paliwa samochód wręcz wyje przy obrotach pow 2.7 a maksymalna prędkość to 110 i ma się uczucie jak by miał silnik się rozwalić co może być wiem ze to nie demon mocy ale no jest coś nie tak plus spalanie duże około 7.5 na trasie....
z góry dziękuje za odpowiedz pozdrawiam
G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Grzela300 »

Może odwrotnie zamontowali Ci filtr paliwa heh :D, dziwne że jak VAG pokazuje problemy z mieszanką paliwa nie sprawdził mechanik pompy paliwa i ciśnienia na niej. Sondy lambda pracują poprawnie i nie wykazują błędów? Lepiej poszukaj dobrego mechanika który to sprawdzi. W tym silniku są dwie. Były kiedyś wymieniane?
p
pawel1342
Newbie
Newbie

Post autor: pawel1342 »

filtr był wymieniany jak już dana rzecz się stała... lambdy nie wiem kiedy wymieniane nie pokazują błędów dodam fakt ze cały czas wywala ten korek w puszcze w silniku niestety nazwy nie wiem jak się nazywa i po odpaleniu jak dodaje gazu zadławi go ze może zgasnąć a potem już ok pracuje
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”