[6N2] ABS gaśnie i zapala się w różnych okolicznościach.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
gokart
Początkujący
Początkujący

[6N2] ABS gaśnie i zapala się w różnych okolicznościach.

Post autor: gokart »

Witam kolegów

Zanim udam się do serwisu chciałbym zasięgnąć porad kolegów jak spróbować rozwiązać mój problem.

Otóż od jakiegoś czasu szwankuje mi ABS.

Zapala się i gasnie jak mu się podoba.

Przykładowo:
Odpalam auto ruszam i pstryk kontrolka się zapala i gaśnie po kilometrze, dwóch albo dziesięciu nie ma reguły.
Nie raz się zdarza, że gasze "sprawne auto" a po ponownym odpaleniu po kwadransie już ABS zapala sie z "urzędu" itp.

Zdarza się również tak, że przekręcam stacyjkę w pozycję zapłon. Czekam aż wszsytkie kontrolki zgasną a zwłaszcza ta od ABS odpalam i co w trakcie jak alternator kręci kontrolka ABS zapala się i gaśnie oczywiście pod jakiejś tam nie określonej chwili czy przejechaniu kilki km.

Jakieś pomysły, dzisiaj wieczorem sprawdzę bezpieczniki w kabinie ... i co jeszcze mogę we własnym zakresie sprawdzić ?
m
mates86
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: mates86 »

Pada któyś z czujników. Podłaćz kompa i będziesz wiedział. Koszt czójnika na przód to około 50-60zł a na tył około 130.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

tak jak kolega wyżej napisał, najpierw komputer, później będziesz wiedział na którym czujniku się skupić, jeżeli to w nich jest problem, jeżeli w czymś innym to wizyta u elektryka raczej będzie konieczna :)
co do problemu z czujnikami to najpierw będziesz mógł spróbować przeczyścić czujnik i te kółko z otworami co znajduje się przy piaście i również dobrze oglądnąć przewody czy przypadkiem któryś nie jest przerwany :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”