[6n] Problem z odpaleniem polo + LPG

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
drivergirl
Newbie
Newbie

[6n] Problem z odpaleniem polo + LPG

Post autor: drivergirl »

witam wszystkich:) i bardzo prosze o pomoc
kupiłam pare dni temu polóweczke i miałam z nią dzisiaj problem,a mianowicie nie odpaliła. Mimo wczesniejszych rad sprzedawcy ze trzeba 3 razy podpalic stacyjke i wyłączyć dzisiaj mimo to nie odpalił. Dodam że autko stało pod górkę. Jak odwróciłam auto zeby stało z górki to po tych 3 razach podpalenia stacyjki auto odpaliło bez problemu. Czy to problem z pompą paliwa,że paliwo sie cofa czy może jest to inny powód? Bede bardzo wdzięczna za rady. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
fisitko
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: fisitko »

instalacja gazowa ma to do siebie że nie lubi wilgoci a ostatnio sporo lało sprawdź czy nie masz jakichś przecieków/nieszczelności
jeśli długo nie używałaś benzyny zapewne paliwo nie krążyło i problem z odpaleniem się pojawił - tak się czasem dzieje
radzę co jakiś czas pojeździć na benzynie żeby pokrążyła po układzie
gasić wyłączając lpg i zapalać na benzynie dopiero po kilku km jazdy włączyć lpg, ale nie podczas jazdy tylko np. na światłach
bezawaryjności!
Moja była buteleczka] http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=29&t=27647

Pasja to brak limitów!
M
MisiekKce
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: MisiekKce »

miałem podobnie okazało się ze miałem nieszczelny parownik po wymianie problem znikł
O
Opos
Newbie
Newbie

Post autor: Opos »

dolej paliwa tak żeby było ponad pół baku, u mnie wskazówka oszukuje i jak mam na REZERWIE a stanie pod skosem to są problemy zapali i gaśnie :crazy: mam samochód w LPG
Awatar użytkownika
MadRat
Newbie
Newbie

Post autor: MadRat »

Rozumiem, że problem był na benzynie?
Ja mam też jeden parking pod blokiem gdzie stoję dziobem do góry i jak mam mało Pb to muszę najpierw się obrócić przynajmniej o 90st. żeby pompa miała jak zassać paliwo ;)
Po prostu mimo LPG musisz mieć przynajmniej tą 1/4 baku benzyny żeby pompa w powietrzu nie wisiała ;)
Sprawdź czy zadziała
Sprawdzaj usterki od najbanalniejszej strony i przechodź do poważniejszych przypuszczeń.

Ps. jakaś czarna magia pt. przekręć 3 razy kluczyk itp. to raczej normalne nie jest... szkoda że sprzedawca jeszcze nie zastrzegł, że będzie odpalać tylko jak masz na sobie koronkową bieliznę, a przed wejściem musisz samochód 2 razy obejść w koło...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”