Witam, otóż problem mam nietypowy. Sprzedawca sprzedał mi czujnik wałka rozrządu tylko on wygląda jak taka tubka z metalowym oczkiem na końcu. Rozebrałem dziś obudowę rozrządu i wyciągnąłem ten czujnik g40 (tak mi się wydaję). Czujnik znajdował się między paskiem a kołem. Okazało się, że to są dwa różne czujniki :shock: więc teraz nie wiem czy sprzedano mi g40 czy g28, szczerze jestem wk..... VAG pokazuję, błąd na g40. Pomocy.
[quote=""st0pr0c3nt""]VAG pokazuję, błąd na g40. Pomocy.[/quote]To jest zbyt mało informacji aby mówić o pomocy. Należało podać pełny opis błędu, jak również co dolega pacjętowi. G40 jest czujnikiem położenia wałka rozrządu, a brak sygnału z tego czujnika będzie powodować trudny rozruch silnika niezależnie od jego temperatury. Być może niepotrzebnie chcesz wymienić ten czujnik.
Napisałem ci abyś podał pełny opis błędu i o ile to możliwe jego nr. Jeżeli masz trudności z odpaleniem tylko ciepłego silnika, to nie jest to wina tego czujnika, a przyczyna może tkwić w zbyt wolnych obrotach silnika podczas jego uruchamiania, np słaby aku, zaśniedziałe styki, nie w pełni sprawny rozrusznik.
Gdybym miał to bym podał, a nie mam na tą chwilę. Ale skoro jest błąd i check się świeci nawet po wykasowaniu to coś musi być na rzeczy . Wymieniłem dzisiaj świece, nie wiem czy to ma znaczenie, ale po kilku próbach, zawsze pali od kopa.
[quote=""st0pr0c3nt""]Ale skoro jest błąd i check się świeci nawet po wykasowaniu to coś musi być na rzeczy .[/quote]Niewątpliwie masz rację, ale nie koniecznie musi czujnik być uszkodzony, najczestszą przyczyną jest słaby styk we wtyczkach powodując błędy i przez to ludzie często wymieniają sprawne elementy, bez uprzedniego ich sprawdzenia.