[6n]Problem z pompą wody

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Krams
Newbie
Newbie

[6n]Problem z pompą wody

Post autor: Krams »

Witam,
płyn chłodniczy zaczął uciekać w niebywale szybkim tempie, dlatego zacząłem diagnozę. Okazało się że ,walnięta jest pompa wody. po ogromie czasu, który straciłem na rozbieraniu rozrządu i pompy pojechałem po używaną pompę do gościa który rozbiera auta. Po zamontowaniu płyn już nie cieknie, ale jest inny większy problem - nie ma obiegu, tak jakby pompa nie chodziła. Dodam, że moje auto nie ma wspomagania, a to z którego pochodzi tamat pompa miało. Teraz pytanie czy jest możliwość, że łopatki są w drugą stronę ustawione Tak jakby tamten chodził odwrotnie? Czy może się zapowietrzył ? Czy pompa walnięta ? Macie jakieś pomysły ?? Z góry dzięki za odpowiedź
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

przy używanych pompach wszystko się może zdarzyć, a to że auto nie ma wspomagania nie robi żadnej różnicy, kup nową pompę zamiast szukać głupich oszczędności i będziesz miał po problemie. Możesz próbować jeszcze odpowietrzyć układ, odkręcając zbiorniczek wyrównawczy.
K
Krams
Newbie
Newbie

Post autor: Krams »

Problem rozwiązany - używana pompa po zamontowaniu odmówiła posłuszeństwa, po zakupie nowej wszystko gra i trąbi :)
temat do usunięcia
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”