Montaż trzeciego światła stop.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
vwPOLOfoxCombi
Newbie
Newbie

Montaż trzeciego światła stop.

Post autor: vwPOLOfoxCombi »

witam mam proste pytanie czy montował ktos z was tak zwane trzecie światło stopu ( 28 ledowe ).Prosze o krótka instrukcje , wiem tylko że podpina to sie pod kabelek stopu ( jaki kolor) i co dalej ? Chodzi mi o to żebym gdzies nie zrobił zwarcia jak to sam będe robił , jakby nie było to to jest elektryka.
VolksWagen Polo II Combi z 1992 r typ 86c2F.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

ja montowalem .. ale nie w polo tylko w cc :P jakies 2 tygodnie temu :) wychodzi C 2 kable jeden to + ,drugi to - .. - podlaczasz np do karoseri .. + ciagniesz np z prawego swiatla stop ( bo z lewej strony sa 3 kostki -strona kierowcy) tam jest tylko jedna kostak wpieta ,wiec latwo znalezc "stop" .. dzis ju nie dam rady .. ale jutro moge Ci dokladnie napisac ktory to kabel :) zwarcia nie zrobisz ;p
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
vwPOLOfoxCombi
Newbie
Newbie

[quote=""alienek""]ale jutro moge Ci dokladnie napisac ktory to kabel[/quote]
Będe bardzo wdzięczny.
Awatar użytkownika
vwPOLOfoxCombi
Newbie
Newbie

:hello: dzięki.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

niestety nie mam kompa w domu :/ i do auta dostepu :/ wez miernik i kogos do pomocy .. na 99% jest to czerwono czarny kabel .. jak sprawdzic .. wsadz kluczyk w satcyjke i przekrec zaplon .. teraz niech ktos wejdzie do auta i nacisnie stop .. Ty idziesz do tylu wypinasz kostke z lampy prawej .. wciskasz + miernika (czerwony) ustawiony na stale napiecie 20v w kostke w czarnoczerwony kabel a - (czarny) gdzie do karoseri ,badz do kostki w brazowy kabel (masa) i kazesz nacisnac stop :) jak pokaze sie 12.. V na mierniku to to jest stop :) kupujesz wampirki ( jak zapytasz w sklepie elektronicznym to koles bedzie wiedzial o co chodzi ) wpinasz kabel + w wampirka ,a samego wampirka na kabelek stopu :) do drugiego wampirka wpinasz kabel - i zakladasz na brazowy kabel kabel :) sprawdzasz raz jeszcze czy wszystko dziala :) wpinasz kostke spowrotem do lampy ;) i cieszysz sie swiatlem :beach: dzis sprobuje odrazu po pracy zajrzec do outa i sprawdze na 100% napisz ok 16 :)

a tu schemat Obrazek
Obrazek
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

to moze ja zapytam już nie o podłaczanie, co o umiejscowienie trzeciego swiatła stopu.
W jakis sposob montujecie je? Przyssawki do szyby? Klej do szyb? Czy może inaczej.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

step ma na klej na cieplo przyklejone :) .. w sumie ja tez sie zastanawiam nad stopem do 2f :) ale tez nie mam pojecia gdzie je dac .. moze ramke jakąś ukulam .. ale szuam czego oryginalnego coby sylwetka pasowalo ... i chyba z cienkiego pojdzie :) bo jest zaookroglona
Obrazek
Awatar użytkownika
vwPOLOfoxCombi
Newbie
Newbie

A wieć tak podłączyłem to tak + wsadziłem do stopu zatkałem zapałką żeby nie wypadło a - podpiołem do śróby od tylnego prawego pasa i narazie wszystko działa ( mam nadzieje że nie zrobie zwarcia).JEŚLI zrobiłem to żle to napiście.

[quote=""Ralph""]W jakis sposob montujecie je? Przyssawki do szyby? Klej do szyb?[/quote]

Ja je zamontowałem na tych taśmach samo przylepnych co były w zestawie ( narazie trzymią )
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”