[86c2f] 1.4D szum podczas palenia ,jakby z rozrusznika.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
haifa
Raczkujący
Raczkujący

[86c2f] 1.4D szum podczas palenia ,jakby z rozrusznika.

Post autor: haifa »

witam,od paru dni slysze pod maska podczas zapalania delikatny szum jakby z rozrusznika, fakt ze kreci ospale na tyle ze ostatnio podladowalem aku bo wydawalo mi sie ze przy nastepnym razie nie zapale ale ldowanie nic nie dalo,dalej jakos nierochliwie pali i ten dziwny szum wiec pierwsza mysl - rozrusznik na stoł, ale tak sobie mysle ze zapytam o rade co powinienem jeszcze od razu zamowic bo szczerze mowiac jeszcze tam nie zygalem a chcialbym za jednym podejsciem zamowic w sklepie wszystko i w jedno popoludnie z tym zrobic bo do pracy mosze miec auto sprawne z dnia na dzien.
m
michalmz-83
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: michalmz-83 »

Witam kolegę ja miałem u siebie coś podobnego tylko że u mnie rozrusznik żęził. Zaprowadziłem do elektryka i pomogła wymiana tylko tulejek. Więc u ciebie tulejki do wymiany i może pokuś się i wymień szczotki. Pozdro
POLO CL 90r
h
haifa
Raczkujący
Raczkujący

dzieki, czesci takie nie sa drogie, wiecej roboty przy samym wyciagainu i wkladaniu i tego bym sobie chcial oszczedzic wiec tulejki,szczotki........cos jeszcze z podstawowych eksploatacyjnych i wymiennych?
m
michalmz-83
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: michalmz-83 »

Chyba tulejki i szczotki to podstawa, dobrze wyczyść wszystkie styki i to na tyle. A poradzę ci jak bawisz się w elektrykę to dużo pracy z tym nie ma, sprawdź jeszcze szczotki na alternatorze odkręcasz dwie śrubki od szczotko-trzymacza i sprawdzasz jakiej długości są i czy się nie zacinają bo ja u siebie miałem tylko pół centymetra.
POLO CL 90r
h
haifa
Raczkujący
Raczkujący

wymienilem obie tulejki,przelutowalem szczotki ktorych juz prawie nie bylo ,notabene szczotkotrzymacza juz nie dostanie do tego rozrusznika i teraz az milo jak kreci :D ,dzieki i pozdrawiam.
p
pejot2004
Newbie
Newbie

Post autor: pejot2004 »

Witam.
A czy mógłby ktoś krok po kroku opisać jak wymienić kuleje i szczotki w rozruszniku. Może jakieś linki do tych części. Zdjęcia mile widziane.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”