[6n] Jak założyć ślizgi foteli.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
blonchal
Początkujący
Początkujący

[6n] Jak założyć ślizgi foteli.

Post autor: blonchal »

Mam taki problem że ruszają mi się fotele przednie na boki i bardzo ciężko się je przesuwa. Kupiłem na allegro nowe ślizgi foteli ale nie wiem który na którą stronę fotela założyć. I ma może ktoś zdjęcie lub wie który ślizg gdzie ma pójść? I czy z tymi ząbkami w górę skierowany ma być czy w dół?
(zdjęcie z googli)
Obrazek

Próbowałem założyć ten ślizg z tym "daszkiem" (ten prawy na zdj) od strony drzwi na tą drugą drugą dziurke w tej blaszce, a ten zwykły od strony środka, ale wtedy nie mogę włożyć fotela w prowadnice. Na odwrót też zakładałem i to samo, nie mogłem w prowadnice wsadzić.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2013, 14:24 przez blonchal, łącznie zmieniany 1 raz.
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Byłem własnie zobaczyc jak to jest u mnie, tak na pierwszy rzut oka i nie wyciagnietym fotelu to slizg ma byc załozany ta dłuzsza krawedzia i sie go wsuwa, bo na foto nie widac ale po drugiej stronie zapewne masz takie jakby szyny to własnie tak masz załozyc, a tak jak sa pokazane na foto to maja byc załozone na zewnatrz. ten z tym cypkiem zakładasz po tej stronie co tunel. chyba w miare jasno wytłumaczyłem :grin:
Edt. i do tytułu daj tag bo poleci w kosz
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
b
blonchal
Początkujący
Początkujący

Post autor: blonchal »

Próbowałem założyć tak jak mówisz, ten z cypelkiem od strony tunelu a zwykły od strony drzwi i też nie mogę wsunąć fotelu. Jak byś mógł kiedyś zdjęcie zrobić jak one są założone to byłbym wdzięczny ;)
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Ok, ale od razu mowie ze to nie bedzie dzien czy tydzien ;) Odezwij sie na PW zebym pamietał do kogo mam napisac ;)
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Odkop, dla potomnych :blush2:

Od strony tunelu, albo inaczej od strony, gdzie wpina się pas mają być ślizgi "bez daszka"
NUMER OE: 191 881 213
Obrazek

Obrazek
Żółty element, to odbijak o numerze katalogowym 357881195

Od strony drzwi, ślizg z daszkiem
NUMER OE: 171 881 213B
Obrazek

Obrazek

Na środku fotela, do szyny prowadzącej stosuje się ślizg o numerze: 435 881 203A
Obrazek
Awatar użytkownika
nick
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: nick »

Wymieniłem owe ślizgi w obu fotelach lecz to nic nie pomogło.. fotele wydaje mi się jeszcze bardziej latają niż przed wymianą.. Czy jest na to jakich sposób? ewidentnie luz jest w prowadnicach na tych ślizgach. Kupiłem zamienniki czy w tym problem???
Awatar użytkownika
nick
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: nick »

prawie każdy to ma w polo czy ktoś użyczy mi swojej wiedzy,,,,
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

problem w tym ze mało któremu "specowi" się chce odpowiadać i zostają tylko spamerzy tacy jak ja :D
[quote="nick"]Kupiłem zamienniki czy w tym problem???[/quote]
to może być powodem, porównaj wymiary ori i zamiennika, albo spróbuj kupić ori w aso
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote="nick"]Wymieniłem owe ślizgi w obu fotelach lecz to nic nie pomogło.. fotele wydaje mi się jeszcze bardziej latają niż przed wymianą.. Czy jest na to jakich sposób? ewidentnie luz jest w prowadnicach na tych ślizgach. Kupiłem zamienniki czy w tym problem???[/quote]

Być moze jest taka jak mówisz- zamiennik=shit.
Ewentualnie trochę brutalny sposób to wyjąć fotel, wziąć młotek i podginać szyny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”