[ALL] Zawieszenie sportowe czy standardowe

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

[ALL] Zawieszenie sportowe czy standardowe

Post autor: krakers2207 »

Witam
Mam gorąco prośbę o wypowiedzi forumowiczów związanych ze sprawą taką jak w temacie. Mianowice po oszustwach Pana który w 2012 wymieniał amortyzatory mam dość ubiegania się o swoją rację. Na wiosnę pragnę wymienić kompletne zawieszenie sprężyny wraz z amorami i tutaj nasuwa się pytanie co wybrać czy kupić zwykłe amortyzatory wraz ze sprężynami tylko jakiej firmy? czy upatrzone przeze mnie amortyzatory bilstein B4 ze sprężynami Eibacha albo kompletne MTS Technik? Nie wiem jak polo 86c powinno się prowadzić na zakrętach ale moje strasznie się kładzie, czy to wina amortyzatorów olejowych czy wina starych sprężyn. Proszę o opinie
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote=""krakers2207""]Nie wiem jak polo 86c powinno się prowadzić na zakrętach ale moje strasznie się kładzie, czy to wina amortyzatorów olejowych czy wina starych sprężyn. Proszę o opinie[/quote]

i jedno i drugie zapewne.

Zastanawiam się czy jest sens pchać się w B4 do tak leciwego auta, MTS wyjdzie taniej a i tak te amorki są przyzwoitej jakości, ja używam MTSy ze springami Eibacha i jest elegancko, sztywno i dość komfortowo. Różnicę na pewno zauważysz :)
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Rożnica pomiędzy MTSem a Bilsteinem z Eibachem wynosi 150 zł więc nie dużo także sam nie wiem. Słyszałem że MTS jest obecnie o wiele lepszy od tych dwóch firm. Ale to tylko pogłoski ;)
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

takiej opinii jeszcze nie słyszałem ale wiem że MTS w stosunku jakość/cena wychodzi najlepiej, ja na Twoim miejscy brałbym amory MTSa i sprężyny Eibach Pro Kit bądź Weitec, będziesz zadowolony :)
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Tu mam linki do aukcji:
http://allegro.pl/amortyzator-bilstein- ... 63072.html+ przód 135zł/sztuka
http://moto.allegro.pl/sprezyny-obnizaj ... 30506.html produkowane przez eibacha
A tu zestaw MTS:
http://moto.allegro.pl/zawieszenie-spor ... 62777.html

Czyli jeśli wybiorę MTS lepiej kupić tylko od nich amory a sprężyny od kogoś innego ;)
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Zacny zestaw nie powiem a zawiecha warta prawie tyle będzie co pół samochodu :D
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

możesz też kupić cały zestaw od MTS, wychodzi taniej, chyba że będziesz szukał jakiejś konkretnej używki, przy takim aucie trzeba się spodziewać że części "tunningowe" będą w porównywalnej cenie jak całe auto :P
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Poza tym mam do wymiany poduszki silnika i skrzyni, końcówki drążków pewnie też maglownice, kpl. sprzęgło, oraz wycieki, rozrząd z pompą te usterki wykryli w TVN-ie a co jeszcze jest do zrobienia się okaże. Za to co już włożyłem i włożę dostałbym już chyba 6n2 ;/
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”