Rok produkcji: 1986
Liczba furtek: 3
Silnik: 1.3 ??kod silnika?? ?? KM
Kolor: Żółty
Koła: stalówki z zimówkami
Wyposażenie:

Dnia 10.05.2012 kupiłem albo inaczej, ojciec w prezencie kupił mi to polo i jednocześnie uratował przed zezłomowaniem za cenę złomu - 200zł + flaszka. Polo było i po części jeszcze jest w stanie, jednym słowem złym. Opony były łyse, nie palił, chłodnica ciekła, pod akumulatorem dziura wielkości połowy akumulatora, widocznie komuś ciekł elektrolit i wypaliło. Pierwsze co było zrobione to wymiana na opony jakiejś tam firmy wielosezonowe oraz uruchomienie auta. Następnie została naprawiona dziura pod akumulatorem i zakonserwowana jasnym barankiem i pomalowana jasnym podkładem. Po tym jeździłem sobie beż żadnych problemów (oprócz problemów z gazem które nadal się zdarzają). Dotychczas została wymieniona chłodnica, rozrząd, olej z filtrem, termostat, świece. Moim celem jest doprowadzenie Polówki do stanu piękności i pozostawieniu jej w oryginale.
Przeprowadzone zmiany:

Nagłośnienie:

Planowane zmiany:

Obecnie polówka czeka na tulejkę plastikową oraz harmonijkę do kolumny kierowniczej.
I jeszcze jedna prośba: mógłby ktoś pomóc w odszyfrowaniu jaki kod ma ten silnik? 1.3 na pierburg'u 2e
Zdjęcie na dzisiaj: