witam!
dzis przyszedl do mnie alarm stig (kluczyki scyzoryki, sterowanie centralnym ) i mam pytanko:
gdzie znajde kabel od lampki wew (lub od krancówek) oraz wiazke sterownika centralnego zamka (kabelki od zamykania i otwierania)
Nie wiem jak Ci to wyjaśnić.
Musisz wybebeszyć schowek pod kierownicą. Tam są wiązki. Miernik i do dzieła. Montaż alarmu z odcięciem pompy paliwa i centralnym + bagażnik tył zajął mi 8 godz.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
[quote=""Artpolo""]Musisz wybebeszyć schowek pod kierownicą. Tam są wiązki[/quote]
rozebralem i jest bardzo ciezki dostep do kabli, nie mam mozliwosci wlutowania sie , przeszkadza stelaz deski rozdzielczej, czy jest mozliwosc wpiecia sie gdzies przy skrzynce bezpiecznikow lub przekaznikow??zasilanie mam doprowadzone, do plusa po stacyjce wepne sie w wiazke w kolumnie, pozostaly mi tylko od centralnego zamka -moge sie podpiac pod kabelek od przycisku w dzwiach?(testowalem i dziala)- co do lampki to czy kabel nie idzie lewym slupkiem??(jak zdjac oslone slupka?)
Wpinałem się bezpośrednio w przewody. Skrzynkę bezpieczników również wyciągałem. Słupki są na zatrzaski podobnie jak listwy przypodłogowe w domu. Podważasz i wyskakuje. Jeżeli chodzi o centralny to sprawdź jak będzie z zamykaniem z klucza.
Musiałem robić mały myk z dodatkowym przekaźnikiem aby otwierać i pilotem i kluczem (dotyczy tylko centralnego bez załączenia alarmu). Musisz sobie zostawić furtkę gdy padnie alarm.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
Dajcie znać, jakie przewody są od kierunkowskazów w 6N2 - mam ten sam problem, centralny już podłączyłem, czujnik drzwi też, zostały jeszcze kierunki, odcięcie i syrena. A swoją drogą dostęp jest naprawdę straszny, wszędzie ciasno...
Mam pytanie dot. centralnego zamka. Skąd wziąć stały +, aby nie było problemów i bezpieczniki wytrzymały chwilowy pobór prądu. Czy zasilanie radia lub lampki wewnętrznej będzie dobre, czy może skąd inąd? Nie chcę zrobić fuszerki...
Ostatnio zmieniony 23 lis 2014, 18:04 przez nick, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote=""Max""]Dajcie znać, jakie przewody są od kierunkowskazów w 6N2 - mam ten sam problem, centralny już podłączyłem, czujnik drzwi też, zostały jeszcze kierunki, odcięcie i syrena. A swoją drogą dostęp jest naprawdę straszny, wszędzie ciasno...[/quote]
Kierunkowskazy: czarno/biały i czarno/zielony przy kolumnie kierownicy, idące od włącznika kierunkowskazów.
Odcięcie zapłonu i plus po włączeniu stacyjki: czarny gruby idący od stacyjki.
Czujniki drzwiowe: brązowo/biały w lewym progu.
Czujnik bagażnika: brązowo/biały przy lampce.
Sterowanie central. zamka o ile dobrze pamiętam(trzeba sprawdzić) plusem: popielato/czarny zamykanie, popielato/czerwony otwieranie.
Ogólnie montaż jest dość prosty i jest sporo miejsca.
Mi zajmuje max 3h