[6n2] Migacze boczne oraz PlasiDip

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Duro21
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Migacze boczne oraz PlasiDip

Post autor: Duro21 »

Siemka chciałem spytać jak wymontować migacze boczne. Tzn. te po bokach auta bo zamówiłem sobie nowe i zanim przyjdą to wolę wiedzieć jak się zabrać do wymiany. I jeszcze jedno. Dawno już nie jeździłem swoim autkiem gdyż no zabrano mi prawko :( i nie pamiętam dokładnie ale czy pokrętła od nawiewu świecą się. tzn. czy są tam jakieś żarówki. Jakoś czasu nie mam zaglądać do Niego bo z pracy padnięty zawsze wracam. A jeszcze ten cały PlastiDip czy jakoś tak to próbował ktoś tego? czy mogę sobie tym felgi pomalować albo chociaż emblematy? wszelką pomoc będę wdzięczny. Pozdro.
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Podsadzasz delikatnie mały śrubokręt z jednej lub drugiej strony kierunku (kwestia jak ktoś go włożył) i odchylasz do siebie. Filozofii z tym nie ma. Jedyne na to musisz uważać to lakier.
Awatar użytkownika
razzor_6n2
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: razzor_6n2 »

[quote="pawellini"]Podsadzasz delikatnie mały śrubokręt z jednej lub drugiej strony kierunku (kwestia jak ktoś go włożył) i odchylasz do siebie. Filozofii z tym nie ma. Jedyne na to musisz uważać to lakier.[/quote]
Zaden srubokret... otwierasz maske tam gdzie masz lampy podnosisz dzyndzel co laczy migacz i wysuwasz go (migacz) co do plasti dipa to spokojnie mozesz fele malowac tylko uwazaj na kamyki na drodze :grin:
Opa-GermanStyle 6n2 /// ARC 1.6 16v GTi
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: szmydziu »

[quote="razzor_6n2"]Zaden srubokret... otwierasz maske tam gdzie masz lampy podnosisz dzyndzel co laczy migacz i wysuwasz go (migacz) [/quote]

Duro21 pytał o boczne migacze, nie przednie ;) To co opisałes dotyczy przednich - przy reflektorach :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

A mi sie wydaje ze chodzi o kierunki z boku na blotniku, kolo drzwi przednich ;)
Nie mialem okazji ich mordowac, ale w seacie wystarczy kierunek przesunac w ktoras srone( tylko w jedna sie da) i odciagnac od blachy. Mysle ze tu zasada moze byc podobna.
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote="Duro21"]A jeszcze ten cały PlastiDip czy jakoś tak to próbował ktoś tego? czy mogę sobie tym felgi pomalować albo chociaż emblematy? wszelką pomoc będę wdzięczny. Pozdro.[/quote]
Pogadaj z Roffie89 on mam psiknięte emblematy tym wynalazkiem w 6R a jego brat dla testów zrobił emblematy i jedną felgę żeby zobaczyć jak trzyma. Z tego co 2 razy widziałem na spotach nie odpadało to to tylko z tego co mówili lepiej malować tym pistoletem jak szprejem , bo wtedy lepiej kryje.
D
Duro21
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Duro21 »

Tak mi chodziło o migacze na błotniku, przepraszam za złe opisanie. I wszystko fajnie zdemontowałem go ale ja kupiłem LED migacze tego typu:http://allegro.pl/kierunkowskazy-boczne ... 11041.html i za cholere nie wiem jak to mam połączyć juro dodam fotki jak cały zestaw wygląda.
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

W czym problem? Te ledowe to masz czerwony i czarny, czyli czerwony to zasilanie, a czarny masa. W aucie ori wtyczka pewnie jest i tez na dwa przwody. Napewno brazowy bedzie masa, a kierunek lewy bialo czarny, a prawy zielono czarny. Albo przekrecilem, ale tak czy siak brazowy to masa:) Spalic nie spalisz diod, bo jak podepniesz na dowrot to po prostu sie nie zaswieca
[size=12px][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”